Tgrt Haber

Ankara’yı yıkıp geçen selin ardından yeni uyarı! Valilik saat verdi: Kuvvetli gelecek…

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Haziran 2022 11:18 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 12:08
Ankara’yı yıkıp geçen selin ardından yeni uyarı! Valilik saat verdi: Kuvvetli gelecek…
Ankara,Sel,Sağanak,Felaket,Yağmur,Hava durumu,Ankara Valiliği

Ankara’da dün etkili olan sağanak yağışın ardından kentin birçok bölgesinde ani sel ve su baskınları yaşanmıştı. Başkentte hayatı felç eden felaket sonrası Ankara Valiliği’nden yeni bir uyarı geldi.

Dün Ankara’da etkili olan sağanağın ardından oluşan ani sel ve su baskınları megakenti adeta felç etti. Yolların göle döndüğü olayda, il genelinde ev ve iş yerlerini su bastı. Kentin özellikle Yenimahalle ilçesinde ani sel ile birlikte su dolan yolda araç içinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile kurtarıldı.

SEL ANKARA’YI YUTTU

Başkent’tin diğer bölgelerinde ise su baskınında canını kurtarmak için araçların üzerine çıktı. Sosyal medyada ve haber sitelerinde yer alan görüntüler felaketin boyunu gözler önüne serdi.

Sel felaketinin ardından herhangi bir can kaybının yaşanmaması sevindirirken geriye sadece maddi hasar kaldı. Dünkü yağışın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alan Ankara Valiliği, bir açıklama yaptı.

ANİ SEL VE SU BASKININA DİKKAT!

Valiliğin açıklamasında, vatandaşların yaşayabileceği olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Ankara Valiliğinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 8 Haziran Çarşamba günü 09.00-23.00 saatleri arasında Ankara çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

ANKARA'DA SAĞANAK DEVAM EDECEK Mİ?

İl genelinde sel baskınlarına neden olan yağışların MGM’nin 5 günlük hava durumu raporunda, 12 Haziran’a kadar devam edeceği bildirildi.

İşte MGM’nin Ankara için 5 günlük hava durumu raporu:Ankara’yı yıkıp geçen selin ardından yeni uyarı! Valilik saat verdi: Kuvvetli gelecek…

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...