Tgrt Haber
27 May 2022 08:21 - Güncelleme : 27 May 2022 08:34

Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ'ye eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. İstanbul'da örgüt içinde ‘gaybubet evi’ diye adlandırılan hücre evlerine baskın düzenlendi. 31 şüphelinin yakalanması için İstanbul'da 33 adrese yapılan baskınlarda çok sayıda örgüt üyesinin yakalandığı belirtildi. Ankara'da ise 23 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 42 eski mülki idare amiri şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ'ye eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı
fetö,operasyon,ankara,istanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, örgütün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu terör örgütüne yönelik geçmiş soruşturma ve kovuşturmalarda adreslerinde bulunamayan ve firari olarak aranan FETÖ üyelerinin saklandığı gizli yerler tespit edildi.

İSTANBUL'DA GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON 

Soruşturma çerçevesinde yakalama kararı bulunan 31 FETÖ üyesinin, örgüt yapısında ‘gaybubet evi’ diye adlandırılan ve kaçak FETÖ mensuplarının hücre evlerinde saklandıkları belirlendi. Hücre evi olarak faaliyet gösteren 33 adrese bu sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, aralarında örgütün okullarında öğretmen olan ve halen özel sektörde kayıt dışı çalışan kişilerin de bulunduğu pek çok şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ederken firar durumda olan FETÖ üyelerinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ'ye eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı kararı

ANKARA MERKEZLİ 23 İLDE FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatlar ile operasyonel hatlar üzerinden sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ayrıca bugüne kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt mensubu olduklarına dair haklarında ifadeler bulunan, tamamının daha önceden görevden ilişiği kesilmiş olup bir kısmı hakkında da soruşturma yürütüldü.Yapılan incelemeler neticesinde 42 eski mülki idare amiri şüphelinin, Ankara merkezli 23 ilde, 27.05.2022 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına, 55 eski mülki idare amiri şüphelinin, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğ edilmesine karar verildi. 

32 KİŞİ YAKALANDI

Gözaltına alınmalarına karar verilen şüphelilerden 32’si yakalanırken diğerlerinin yakalanmasına yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...