Tgrt Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
12 Haziran 2022 14:21 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 14:45
Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak
Ankara,sağanak,abb

Ankara’da etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken sel sularında kaybolan 1 kişi ise hala aranıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de vatandaşa uyarıda bulundu. Bugünkü yağışların daha etkili olması beklendiği hatırlatan açıklamada olumsuz sonuçların daha çok olabileceğinin tahmin edildiği ifade edildi. 

Ankara’da günlerdir süren sağanak yağış dün etkisini arttırdı. Sağanak birçok noktada cadde ve sokakları göle çevirirken felaketin yaşandığı yerlerden biri olan Altındağ Karapürçek Mahallesi'ndeki Tatlar Deresi’nde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayboldu. Kayıp vatandaşı arama çalışmaları 15 kilometrelik alan içerisinde devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak

"VÜCUDUNDA YARA İZLERİ VARDI"

Sele kapılarak hayatını kaybeden İlkay Yiğit'in cansız bedeni bulan Erdavut Dedeoğlu o anları anlattı. Yiğit'in vücudunda yaralar olduğunu söyleyen Dedeoğlu, "Saat iki sularında 15 dakika içerisinde yağmur başladı ve sel geldi. Sel geldikten sonra dışarı çıktık. Müşterilerimizin iki arabasını sel götürdü. Biz onların arabalarını ararken aşağıda ağacın altında bir ceset ile karşılaştık. Sonra askerleri aradık ceset bulduk diye. Servis şoförünün cesediymiş. Rehabilitasyon merkezinin servis şoförüymüş. Cesedi ilk biz bulduk jandarmayı aradık onlarda gelip cesedi kaldırdılar. Vücudu yara bere içerisindeydi. Sel felaketi ile bahçelerimiz de yıkıldı komşularımızın hayvanları telef oldu. Yukarıda bir kişinin 11-12 tane hayvanı telef oldu. Bizim bahçeye de su doldu. Bahçe duvarım yıkılmasa benim hayvanım da telef olacaktı. Allah bu felaketlerin daha beterinden korusun bizi" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak

İLKAY YİĞİT İÇİN TAZİYE MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'daki sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak

 Ankara Valisi Vasip Şahin de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Altındağ Karapürçek'te sel sularına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışın olumsuzluklarıyla mücadele etmek üzere Valiliğimizin ilgili tüm birimleri 7/24 müteyakkız durumdadır." 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ankara'da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit'in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit'e Allah'tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun."

ABB’DEN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporuna göre sağanağın devam etmesini beklediği Ankara ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığından bir açıklama geldi. Vatandaşları yoğun yağış konusunda uyarılar ve hatırlatmalar yapılan açıklamada öğleden sonra etkisini arttıracak olan yağışlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşı uyardı: Bugün daha fena yağacak

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bugün Ankara’da öğleden sonra yoğun yağışların başlaması beklenmektedir. Bugünkü yağışın olumsuz sonuçlarının, önceki yağışlarda toprağın suya doyması nedeniyle daha çok olabileceği tahmin edilmektedir. Bu bakımdan, özellikle istinat duvarı yakınlarına araçların park edilmemesi, büyük mesire alanları gibi açık alanlardaki bireysel programların ertelenmesi gibi tedbirlerin alınmasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ederiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bugün bin 468 araç 3 bin 914 personeli ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımıza ise tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya devam edecek, yaralarımızı birlikte saracağız

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...