Tgrt Haber
01 Ekim 2023 10:30 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 23:44

Ankara'da canlı bomba saldırısı: Teröristlerden biri kendini patlattı, diğeri öldürüldü! Saldırıyı gerçekleştiren örgüt belli oldu

Son dakika haberi: Ankara'da sabahın erken saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı ve TBMM'nin yakınında silah seslerinin duyulduğu aktarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir terör saldırısının meydana geldiğini duyurdu. Öte yandan teröristlerin hain saldırı girişimi de güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre saldırıyı terör örgütü PKK gerçekleştirdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Ankara,Patlama,Son dakika

Ankara'da sabah saat 9.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Silah seslerinin de yükseldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanlığı'nın önünde yer alan ticari bir aracın camlarının patladığı görülürken olay yerinde çatışma çıktı.

BÖLGEYE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ SEVK EDİLDİ

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı yaya ve sivil araç geçişine kapatıldı. Özel harekat polisleri olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi.  

SALDIRIYI PKK GERÇEKLEŞTİRDİ 

Ankara'daki terör saldırısını terör örgütü PKK'nın yaptığı açıklandı. İçişleri Baknalığı tarafından yapılan açıklamada "Çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir.
Olayda yaralanan iki kahraman polis memurumuzun tedavileri devam etmektedir"
denildi. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısında terör saldırısının gerçekleştirildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, "Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır" dedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1708379773032972410

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum."

YARALI POLİSLERİN SON DURUMU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan polislerin sağlık durumlarına ilişkin açıklama yaptı. Polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırısı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

https://twitter.com/aliyerlikaya/status/1708414871086289382

AK PARTİ'DEN TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Ankara'daki hain saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek.  Ankara'da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN FİDAN: TERÖRLE MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sosyal medya hesabından saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Hain saldırıyı lanetleyen Bakan Fidan, "Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de sosyal medya hesabından yaptğı paylaşımda saldırıya tepki gösterip, "Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/HakanFidan/status/1708401822757511679

VETERİNERİ ÖLDÜRÜP ARAÇINI ÇALMIŞLAR...

Sabah.com.tr'nin aktardığı bilgilere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldıran teröristlerin saldırı da kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri’de gasp ettikleri ortaya çıktı. Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan’ı başından vurarak öldüren teröristlerin aracını gasp ederek Ankara gittiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Veteriner Mikail Bozloğan’ın cesedi ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

TERÖRİSTİN KENDİNİ PATLATTIĞI ANLAR KAMERADA

Ankara'da terör saldısının gerçekleştirildiği bölgeden ilk görüntüler geldi. Bölgeden gelen görüntülerde, saldırıda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün giriş kapısında büyük bir hasar meydana geldiği görülüyor.  Ayrıca teröristlerin hain saldırıda kullandığı roketatar da otomobilin yanında bulundu.

Teröristin araçla geldikten sonra bakanlık binası önünde kendini patlattığı anlar da kameralara anbean yansıdı.

Saldırıda giriş kapısı büyük hasar aldı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, YAYIN YASAĞI GELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Saldırıda kullanılan roketatar kameralara böyle yansıdı

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

NTV muhabiri Özgür Akbaş’ın aktardığı bilgilere göre, nizamiye önündeki bariyerlere takılan teröristlerden biri uzun namlulu silahla nizamiye önündeki polislere saldırdı. Burada 2 polis memuru hafif şekilde yaralanırken diğer terörist ise üzerindeki bombayı patlattı. Uzun namlulu silahı olan terörist polislere ateş etti. Çıkan çatışmada terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...