Tgrt Haber
01 Ekim 2023 21:49 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 22:00

Ankara'daki terör saldırısını kınayan Destici'den Batı'ya tepki: Sizin dayanışmanızı istemiyoruz

Ankara'daki terör saldırısını sert sözlere kınayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Batı'ya sert tepki gösterdi. ABD'nin desteğinin teröristleri şımarttığını belirten Destici, "ABD'ye ve teröre destek veren ülkelere diyoruz ki; 'Sizin dayanışmanızı falan istemiyoruz. Siz gölge etmeyin" dedi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ankara'daki terör saldırısını kınayan Destici'den Batı'ya tepki: Sizin dayanışmanızı istemiyoruz
mustafa destici,ankara,terör

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik düzenlenen terör saldırısını sert sözlerle kınadı.

Büyük Birlik Partisi Denizli İl Başkanlığı kongresinde konuşan Destici, saldırının yapıldığı günün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı gün olduğuna dikkat çekerek, "Terör örgütü son yıllarda ağır darbeler aldı. Ülkemiz dışındaki operasyonlarla da teröristlere göz açtırılmadı. Ama bu çırpınışların da kendilerine bir fayda sağlanmayacağını işte bu son saldırıyla birlikte de görmüş oldular" dedi.

'ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE ZEVAL GETİREMEYECEKLER'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Destici, şu ifadeleri kullandı:

Saldırının iki terörist tarafından ikisi de canlı bomba aynı zamanda gerçekleştirildiğini, polislerimizin anında mukavemet etmesiyle birlikte birisinin kendisini bombayla patlattığını ve imha ettiğini diğerinin de kahraman polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildiğini yani cehennemin dibini boyladığını söylediler. 

İki polis memurumuz, kardeşimiz, kahramanımız yaralı. Birisinin durumu hafif ama birisi daha ağır durumda. Tabii ülkemiz, milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece bu saldırılar elbette ki ne devletimizin varlığına ne ülkemizin birliğine ne de milletimizin beraberliğine bir zeval getiremeyecektir."

'SİZİN DAYANIŞMANIZI İSTEMİYORUZ'

Hem ülke içinde hem de ülke dışında terör saldırısını gerçekleştirenleri cesaretlendiren güçlerin olduğunu belirten Destici, devamında şunlara değindi:

"Dışarıda Amerika Birleşik Devletleri hemen sınırımızın öte tarafında PKK, PYD, YPG var. Bunları destekliyor. Nitekim bakın Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği açıklama yaptı. 'Saldırıyı kınıyoruz' diyor. 'Türkiye'de dayanışma içerisindeyiz' diyor. 'Terörle mücadelede dayanışma içerisindeyiz' diyor. 

Ama teröristin elinden ABD yapımı otomatik silah çıkıyor. Bu nasıl dayanışma? Onun için biz ABD'ye ve teröre destek veren ülkelere diyoruz ki; 'Sizin dayanışmanızı falan istemiyoruz. Siz gölge etmeyin. Siz PKK ve terör örgütlerini desteklemeyin yeter' diyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...