Tgrt Haber

Antalya'da medikal malzeme operasyonu: 3 tutuklama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Ekim 2023 11:49 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 11:49
Antalya'da medikal malzeme operasyonu: 3 tutuklama
antalya,,operasyon

Antalya'da medikal malzeme temini için devlet hastanelerinde görevli doktorlar ve sekreterlerle menfaat ilişkisi kurarak vatandaşları dolandıran, kamuyu da zarara uğratan 25 şüpheli yakalandı.

Antalya'da medikal malzeme üzerinden dolandırıcılık yapan 'sağlık çetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheli yakalandı. Şüphelilerden bazıları tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri “Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Rüşvet” suçlarına yönelik operasyon başlattı.

DOKTORLARI DA BAĞLAMIŞLAR!

Operasyon çerçevesinde medikal firma sahipleri ve çalışanları tarafından medikal malzeme temini için devlet hastanesinde görevli doktorlarla irtibatlı olarak rapor çıkartan, hastanede bu işlemleri yapan doktorlar ve tıbbi sekreterler ile menfaat ilişkisi içerisinde olan, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) bahse konu medikal ürünlerin ödemelerini tahsil ederek vatandaşları dolandıran, ayrıca kamu zararı oluşturdukları tespit edilen 25 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...