Tgrt Haber
22 Ekim 2015 19:40

'Asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamaktır'

Emekli Tuğgeneral Ersöz, Ergenekon davasıyla ilgili, "Asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamak ve tarih sahnesinden silmektir" dedi.

'Asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamaktır'
ersöz,

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon davasıyla ilgili, "Asıl hedef, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamak ve tarih sahnesinden silmektir" dedi.

Emekli Tuğgeneral Ersöz, Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki "Ergenekon" davasının temyiz duruşmasında savunmasını yaptı.

Yürüme güçlüğü çektiği için "yürüme aparatı" ile duruşmaya gelen Ersöz, oturarak konuştu.

Bu dava üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni ve ülkesini yeniden dizayn etme hedefini güden başta Amerika, İngiltere ve Almanya olmak üzere dış güçler ve yerel işbirlikçilerinin hedeflerine ulaşması adına önemli mesafe kat edildiğini belirten Ersöz, bugün yaşananlar ve ülkenin karşı karşıya bırakıldığı sorunların, atılmış bu adımların sonucu olduğunu söyledi.

Bu sürecin, 1985'te ABD tarafından planlanıp safha safha gerçekleştirilen senaryonun ve atılan adımların sonucu yaşandığını savunan Ersöz, "Asıl hedef, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölüp parçalamak ve tarih sahnesinden silmektir. Atatürkçü düşünce sistemiyle yetişmiş personel, Cumhuriyet kazanımlarına sarsılmaz bağlılığı ve milli olma niteliği ile ülkenin bekasının en temel unsurlarından olan Türk Silahlı Kuvvetleri öncelikli hedef seçilmiştir" dedi.

"30 yıl başarıyla hizmet ettim"

Emekli Tuğgeneral Ersöz, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 30 yıl başarıyla hizmet ettiğini, bugün ülkenin temel sorunlarından olan terör sorunun çözülmesi konusunda çalıştığını anlattı.

Şırnak ve Diyarbakır'da ikişer kez görev yaptığını anlatan Ersöz, "Bugün siyaset sahnesinde yer alıp, 'vatandaşları yönlendirerek, askerin köy yaktığını ileri sürerek devleti şikayet eden, halkı isyana teşvik eden o bölgedeki siyah cübbeli kişiler' hakkında yasal işlem yaptırdım. Yıllarca peşinden koştuğumuz bölücü başı caninin hapsedildiği İmralı Adası'nın sorumluluğunu üstlenmem de hayatın ayrı bir cilvesiydi. Cani tarafından şikayet edilen ve tutuklanması istenilen devlet görevlileri içinde yer aldım" ifadelerini kullandı.

Ersöz, bu dava dışında Balyoz, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı öldürmeye azmettirmek gibi davalarda yargılandığını, adının Eşref Bitlis soruşturması ve Malatya Zirve Yayınevi katliamı davalarına monte edilmek istendiğini belirtti.

Savunmasında, hakkında verilen hükmün esastan bozulması gerektiğine ilişkin görüşlerini, salonda kurulan ekrana yansıttığı belgelerle anlatan Ersöz, hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi.

Ersöz, "Sizlerin, vereceğiniz kararla hukuk tarihimizdeki kara lekeyi sileceğinize ve zarar gören kurumlar ve kişilerin itibarını onaracağınıza, bu katliamı yapanların, yaptıranların, bizlere verilmeyen adil yargılanma hakkının tanınarak hesap vermelerini sağlayacağınıza inanıyorum" dedi.

Ersöz, sabah saat 09.30'da başladığı savunmasını, verilen aranın ardından da sürdürdü ve saat 15.30'da tamamladı.

Bu savunmayla duruşmalarda üçüncü hafta ve on birinci gün tamamlandı. Duruşmalara pazartesi günü devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...