Tgrt Haber

Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareket yapan lise öğrencisi tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Eylül 2023 17:35 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 17:43
Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareket yapan lise öğrencisi tutuklandı
Atatürk,lise,öğrenci,gözaltı

İstanbul'da bir lisede çekilen görüntülerde, elindeki Mustafa Kemal Atatürk'e ait fotoğrafla uygusuz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan öğrenci tutuklandı.

İstanbul'un Eyüp ilçesindeki bir lisede çekildiği belirtilen görüntülerde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketlerde bulunan öğrenci için ekipler harekete geçti. 

İstanbul Valiliği, sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülere ilişkin başlatılan soruşturmada bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Valilikten yapılan açılamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişinin Atatürk'ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediğinin görüldüğü belirtildi. Söz konusu kişinin kimliğinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, olayı gerçekleştiren 17 yaşındaki A.E.S'nin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatıldığı bildirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan İçişleri Bakanlığından da açıklama geldi. Konuya ilişkin idari ve adli süreç başlatıldığını duyuran Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S. adlı şüpheli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. İdari ve adli süreç başlatılmıştır."

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1704390209377304697

ZANLI TUTUKLANDI

İfadesi alındıktan sonra akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen şüpheli A.E.S (17) tutuklandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...