Tgrt Haber

Avukatlara ödenecek asgari ücret tarifesi ve dava ücretleri belli oldu! Danışmanın maliyeti ise saat başı artıyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Eylül 2023 09:28 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 09:42
Avukatlara ödenecek asgari ücret tarifesi ve dava ücretleri belli oldu! Danışmanın maliyeti ise saat başı artıyor
avukat,dava,dava ücreti,avukatlık fiyatları

Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren karar göre, avukatlara ödenecek asgari ücret 15 bin 800 lira olurken, dava ücretleri de 8 bin liradan başlayacak. Sözlü danışma ücretleri ise saat başı artıyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne" ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 lira olacak.Dava ücretleri de 8 bin lira ile 67 bin 700 lira arasında değişiyor.

SAAT BAŞI ARTIYOR

Tarifeye göre, avukatla büroda sözlü danışma ücret bir saate 2 bin 300 lira, sonrasındaki her saat için 1300 lira olarak belirlendi. Çağrı üzerine gidilen yerde bir saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 lira oldu.

BELGE HAZIRLATMA 19 BİN LİRA

Söz konusu tebliğe göre kira sözleşmesi, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi vasiyetname gibi benzeri belgelerin hazırlanması için avukatlara 19 bin lira ücret ödenecek.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...