Tgrt Haber

Ayasofya Camii'nin İmparator Kapısı onarıldı

21 Nisan 2022 22:49 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 22:52
Ayasofya Camii'nin İmparator Kapısı onarıldı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, tahribatın meydana geldiği imparator kapısı, yapılan çalışmaların ardından onarıldı. Onarımın ardından kapının önüne bariyer konulduğu görüldü.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ana salona açılan dokuz kapıdan biri olan ve yalnızca imparator tarafından kullanıldığı için 'İmparator Kapısı' adı verilen kapının ahşap madalyonu geçtiğimiz günlerde zarar gördü. Skandal olaya tepkiler çığ gibi yükselirken konu ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü inceleme başlattı.

ONARIM TAMAMLANDI

Onarıma alınan kapının konservasyon çalışması tamamlandı. Dün bariyerlerle koruma altına alınan kapının bugün güvenlik şeridiyle çevrildiği görüldü. Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ayasofya'nın imparator kapısında bulunan ahşap madalyonun, ahşabın olağan sürecinden yıprandığı, ufak bir dokunma ile de tahribatın oluştuğu belirtilmişti. İmparator kapısının, konservasyonu tamamlanarak ihyasının sağlandığı bildirilmişti.

Ayasofya Camii'nin İmparator Kapısı onarıldı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...