Tgrt Haber
05 Haziran 2021 10:33

Bakan Akar'dan 'mavi vatan' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Denizkurdu-2021 tatbikatına katıldı. Bakan Akar, "Yalanla dolanla ordumuza ve onun komuta heyetine dil uzatmayı adet haline getiren ordubozanlar var" dedi. Bakan Akar, ayrıca "Mavi Vatan'daki haklarımızı koruyacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Akar'dan 'mavi vatan' açıklaması
hulusi akar,mavi vatan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nın Doğu Akdeniz’deki "seçkin gözlemci günü" faaliyetlerini takip etti.

Tatbikat, fırkateynlerden, denizaltılara, mayın gemilerinden uçak ve helikopterlerin yer aldığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının gövde gösterisi yaptığı tören geçişi ile sona erdi.

Akar, son dönemde Türk Sihalı Kuvvetleri'ne yönelik bazı söylemlere de tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, ‘’Yalanla dolanla ordumuza ve onun komuta heyetine dil uzatmayı adet haline getiren ordubozanlar var. ’’ dedi

Fitne ve fesat peşinde koşan bu ordubozanların başarlı olamayacağını belirten Bakan Akar, "TSK'nın tatbikatlardaki ve asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla üç kıtada icra etmekte olduğu operasyonlardaki başarılarını engelleyemeyecekler, gölgeleyemeyecekler" dedi

"MAVİ VATAN'DAKİ HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ"

Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını açıkça ifade eden Bakan Akar, "Ancak Kıbrıs dahil, Mavi Vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz." dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...