Tgrt Haber
09 Ocak 2019 11:12

Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin terör örgütünden ayrılması kolay olmuyor

ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'de farklı kurumlardan farklı sesler geliyor. ABD'nin çekilmesinde zorluk olduğunu görüyoruz. Terör örgütünden ayrılmaları kolay olmuyor." dedi. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Rusya'ya bir ziyaret de gerçekleştireceğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin terör örgütünden ayrılması kolay olmuyor
çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk Dış Politikası'ndaki Son Gelişmeler" hakkında TBMM Dışişleri Komisyonu'nu bilgilendirdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD'de farklı kurumlardan farklı sesler geliyor. ABD'nin çekilmesinde zorluk olduğunu görüyoruz. Terör örgütünden ayrılmaları kolay olmuyor. Herkes terörle mücadelede kararlılığımız gördü.

İDLİB MUTABAKATI

İdlib Muhtırası siyasi çözüm için önemli. Sahada zorluklar var ama üstesinde geliyoruz. İran da aktörlerden biri, onlarla da görüşüyoruz.

Suriye'nin toprak ve sınır bütünlüğünü destekliyoruz. En önemli süreç siyasi süreçtir. Bugüne kadar İdlib Mutabakatı'nın uygulanmasında sorun yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmasını arzu etmiyoruz

IRAK CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİ

PKK'yla mücadele konusunda düşünceleri paylaştık. Irak'ın inşasında bizden beklenti yüksek.

RUSYA'DA 3'LÜ ZİRVE

Zirve hazırlıklarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın Rusya'ya ziyareti olacak.

AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

Kıbrıs etrafında sondaja biz de başlıyoruz. Bölgenin istikrarı bizim için önemli, takip ediyoruz. KKTC hakları garanti altına alınmalı.

AB İLE İLİŞKİLER

Daha pozitif yaklaşım için iki tarafın da çabaları var. AB kurumlarıyla ilişkileri güçlendirme adımı atıyoruz. AP seçimleri birliğin geleceği için önemli.Avrupa kurumlarında ideoloji daha ağır basıyor. Kıbrıs sürecinde Avrupa Parlamentosu seçimlerinden dolayı müzakere başlaması mümkün görünmüyor.

BALKANLAR'DA ARTAN GERGİNLİK

Gerginlik bölgenin istikrarını etkiliyor. Makedonya halkının aldığı kararın arkasındayız. Bölgeye daha fazla önem vermeliyiz.

YEMEN

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısını yapacağız. Yemen'deki savaşın bitmesi konusunda katkılarımızı sürdüreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...