Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 21:03

Bakan Çavuşoğlu'ndan Muhittin Böcek'e uçak tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Gündoğmuş'taki yangına helikopter gönderilmediği yönündeki açıklamalarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisine yakıştıramadım" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Muhittin Böcek'e uçak tepkisi
Mevlüt Çavuşoğlu,orman,yangın,antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bugün sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, "Gündoğmuş'tayız şu anda. Arka tarafta gördüğünüz gibi yangın şehre indi. Ne olur buraya yangın uçağı gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum, yanıyor insanlar" ifadelerini kullandı. Muhittin Böcek'in bu açıklamalarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile beraber Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde incelemelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, Bayraktepe'de yaptığı açıklamada yangınlarla ilgili etkin çalışma yürütüldüğünü söyledi.

"DOĞRU BİLGİ DEĞİL"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği yönündeki iddialarına cevap veren Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana 'ata dostum' der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim" dedi. Yangına yakın yerleşim bölgelerini olası bir tehdit ihtimaline karşı önceden boşalttıklarını aktaran Çavuşoğlu, her mahallede bu önlemi aldıklarını bildirdi.

Akseki ilçesinde tahliye edilen bir mahallede sonradan 82 yaşındaki bir kişinin cenazesine ulaşıldığını kaydeden Çavuşoğlu, "Amcamız unutulmuş ya da uyuyordu. O amcamız vefat etti. Yine Manavgat'ta 2 vatandaşımız karı koca vefat etti, 2 şehidimiz de var. Antalya için söylüyorum. Sonuçta vatandaşlarımızın canı her şeyden önemli. Mal, mülk hepsi geri gelir. Evleri yapıyoruz, hayvanlarını geri veriyoruz, küçükbaş, büyükbaş fark etmez. Ağaç, tarım her türlü tespiti yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Muhittin Böcek'e uçak tepkisi

HELİKOPTER İDDİALARINA YALANLAMA

Bir vatandaşın hayatının her şeyden kıymetli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "O nedenle tedbiren diğer yerlerde olduğu gibi Güzelbağ'da da yaşlılar, çocuklar ve hayvanlarla ilgili kaymakamlığın koordinasyonunda bazı tedbirler aldık. Çünkü rüzgar bu, ne olur ne olmaz. Bugün şu anda ciddi bir tehdit yok ama olabilir de. Biz buna göre her türlü hazırlığımızı yapmamız lazım" şeklinde görüş belirtti.

Çavuşoğlu, Gündoğmuş'a helikopter gönderilmediği iddialarına ilişkin, "Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor. Yangın çıktığında helikopter gönderdik." dedi. İlçenin tahliyesiyle ilgili kaymakamlığın koordinasyonunda bir çalışma olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Özellikle hayvanların kurtarılması için de çalışma yapıldı. Şu anda şehre doğrudan bir tehdit yok ama poyraza dönerse yine şehre doğru yönelebilir. O yüzden hava kararmadan sabahtan beri olduğu gibi tüm imkanlarımızla mücadele ediyoruz. Burada yangının tam olarak söndürülmesi için tüm arkadaşlarımız gerçekten durmadan çalışıyorlar. Onlara da çok teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

GÜNDOĞMUŞ KAYMAKAMI: DEZENFORMASYON AMAÇLI GERÇEK DIŞI AÇIKLAMA

 Yaklaşık 5 gün sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili açıklama Göndoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi de açıklamalarda bulundu. Bakanlar, vali ve milletvekillerinin desteğiyle, 9 helikopter ve bir uçakla müdahale edilerek yangının kontrol altına alındığını söyleyen Hamza Özbilgi, "Dezenformasyon oluşturmaya çalışan birtakım kişi ya da gruplar, gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaparak insanları korku ve paniğe sevk etmek istese de devletimiz tüm unsurlarıyla müdahale ederek yangını çok kısa sürede kontrol altına almayı başardı. Şu an itibarıyla tehlike arz eden bir durum yok" dedi.

Yangına ekiplerin cansiparane bir şekilde müdahale ettiğini ve bunların görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Özbilgi, "Algı oluşturmak için insanların zarar gördüğünü ifade eden açıklamaları görmek bizleri üzmektedir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...