Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 12:22 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 14:46

Son dakika! Bilanço ağırlaşıyor! Bakan Koca'dan 'Bolu'da su zehirlenmesi' ile ilgili yeni açıklama: Sayı 98'e çıktı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, Bolu'da yaşanan su zehirlenmeleriyle ilgili bir açıklama yaparak zehirlenen kişi sayısının 98'e ulaştığını ve 43 hastanın tedavisinin devam ettiğini bildirdi. Koca, şu ana dek olayda can kaybı olmadığının altını çizdi.

Son dakika! Bilanço ağırlaşıyor! Bakan Koca'dan 'Bolu'da su zehirlenmesi' ile ilgili yeni açıklama: Sayı 98'e çıktı
bolu,,su,fahrettin koca

Saağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'da yaşanan su zehirlenmelerine ilişkin bilançoyu açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sudan zehirlenen kişi sayısının 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştığını belirten Bakan Koca, 43 hastanın tedavisinin devam ettiğini ve bunların içinden 14'ünün yoğun bakım servisinde yattığını bildirdi.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenenlerin sayısı 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştı. 14’ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisi devam ediyor. 17 hasta başka şehirlerdeki hastanelere sevk edilmiş durumdadır. Şu ana dek olayda can kaybı olmadı."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1550048082758455296

NE OLMUŞTU?

Bolu Çaydurt Yuva köyünde aralarında çocuklarında olduğu vatandaşlar, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayeneler sonucu hastalarda enfeksiyon tespit edilirken zehirlenme şüphesiyle hastaneye gidenlerin sayısında yaşanan artışın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı köyde çalışma başlattı. 

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alınarak köyde geniş kapsamlı tarama yapılırken Bolu Valisi Erkan Kılıç da sürecin başından itibaren bölgede çeşitli kontrollerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...