Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 17:57

Türkiye'de bir ilk: İHA'lar yangınlarda 3 boyutlu hasar tespiti yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’de ilk kez, insansız hava araçları (İHA) kullanılarak oluşturulan 3 boyutlu görüntülerle hasar tespiti yapıldığını açıkladı.

Türkiye'de bir ilk: İHA'lar yangınlarda 3 boyutlu hasar tespiti yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanı,Murat Kurum,İHA,Yangın,Orman,sosyal medya,Antalya,Manavgat

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Antalya Manavgat'ta yangından etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları için ilk kez İHA' kullanılarak oluşturulan 3 boyuntu hastar tespiti yapıldığını açıkladı.

Bakan Kurum, "Antalya Manavgat’taki hasar tespit çalışmalarımızda teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyoruz. Türkiye’de ilk kez, insansız hava araçlarımızı kullanarak oluşturulan 3 boyutlu görüntülerle hasar tespiti yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Türkiye'de bir ilk: İHA'lar yangınlarda 3 boyutlu hasar tespiti yaptı

"SEFERBERLİK İÇİNDEYİZ..."

Türkiye'nin birçok noktasında peş peşe başlayan orman yangınları neticesinde 32 şehirde 112 orman yangınının 107'si kontrol altına alındı, devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise hasar tespit çalışmaları hakkında sosyal medya hesabından bilgiler paylaştı. Kurum, "Yangınla mücadelemizin 5'inci gününde devletimizin tüm imkânları, sahadaki ekip ve teçhizatımızla hasar tespit çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Seferberlik anlayışı içinde, bir ve beraber hareket ederek vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...