Tgrt Haber
17 May 2022 10:30 - Güncelleme : 17 May 2022 11:47

Son dakika! Bakan Kurum'dan muhalefete tepki: Mesele çevre değil, iftira atıyorlar

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasında sonra trafik yoğunluğunun bölgede azaldığını ve karbondioksit emisyonun oldukça düştüğünü belirten Bakan Murat Kurum, muhalefetin projeye eleştirisinde meselinin çevre ve doğa olmadığını söyledi. Kurum, "İftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca eleştirilere maruz kalıyoruz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Kurum'dan muhalefete tepki: Mesele çevre değil, iftira atıyorlar
Millet Bahçesi,Atatürk Havalimanı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi'nde basın açıklaması yaptı. Gelişmiş ülkelerden örnekler veren Bakan Kurum, şehirlerin içinde havalimanının olmadığını söyledi. Atatürk Havalimanı'nın kapatılıpmasından sonra kentin o bölgelerinde trafik yoğunluğunun azaldığını söyleyen Kurum, megakentte karbondioksit emisyonunun 75 bin tona düştüğünü söyledi.

Muhalefetin Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasına ve İstanbul Havalimanı'nın yapılmasına karşı çıkmasındaki meselenin çevre ve doğa olmadığını belirten Kurum, "İftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca eleştirilere maruz kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurum'un açıklamasından satır başları:

-Koro halinde aynı türküyü maalesef söylüyorlar. Biz onlara rağmen millet bahçemizi, tehdit, söylemlerine rağmen, milletimizin talepleri, istekleri doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz. 8.5 milyon metrekare bir alan. 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmış, İstanbulumuza hizmet vermiş bir havalimanımız. Yaşanan Trafik problemi, hava kirliliği, gürültü kirliliğinden sebep ki yakın bölgede milyonlarca vatandaşımız burada yaşıyorlar.

Bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden dolayı, ses, egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Büyük Türkiye, Büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanı yapıldı. Çevre ve şehircilik açısından baktığımızda 16 milyon İstanbullu kardeşimize hizmet edecek çok önemli proje olduğunu görüyoruz. Dünyadaki örneklerine baktığımızda gelişmiş tüm ülkelerde şehrin içinde kalmış havalimanlarıyla karşılaşmıyoruz.

"MESELE ÇEVRE, DOĞA DEĞİL"

Gelişmiş ülkelere baktığınızda şehrin içinde havalimanı yok. 2018 yılında Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla birlikte buradaki trafik yoğunluğunun azaldığı görülüyor. Karbondioksit emisyonu 75 bin tona düşmüş. Mesele çevre, doğa meselesi değil. İftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca eleştirilere maruz kalıyoruz.

"BU ZİHNİYET KÖHNELEŞMİŞ CHP ZİHNİYETİDİR"

Bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor, bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, koroyla muhalefet yapmak üzere eleştiri yapıyorlar. Aslında kendi içinde projemizi israf ve rezalet olarak değerlendirerek sözde çevreci, doğaseverleri yanlarına alarak mesnetsizce bizim projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. 3 maymunu oynuyorlar.

Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. Kılıçdaroğlu, buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Kendi genel başkanları bile açıklamalarında terse düşüyorlar.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da en güzel şekilde aktaracağız. Halk burada, çocuklarımız, dedelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz burada. Türkiye'nin en değerli yerlerini milletimize armağan ettik. Stadyumları taşıdık, buraları milletimizin hizmetine açtık. Şehrin en kıymetli yerlerindeki alanları milletimizin hizmetine açtık. Devrimcilikse en önemli devrimcilik budur.

"HAVALİMANI ÜZERİNDEN YİNE ATATÜRK İSTİSMARINA SARILDILAR"

Milliyetçilik mi? İşte millet burada. Milletimizin milyonlarca ferdi burada. Halkçılık mı? İşte halk burada. Çocuklarımız burada, annelerimiz, babalarımız burada. Devrimciyiz diye geziyorlar. Devrimcilik mi? İşte şehrin en değerli yerini millete armağan etme hassasiyeti burada. Atatürkçülük mü? İşte onun hayali olan, Türkiye’nin muasır medeniyet hedefinin en güzel sembolleri haline gelen millet bahçeleri, yüksek yaşam kalitesi, modern şehircilik, doğa koruma burada. Atatürk Havalimanı üzerinden yine o çok alışıldık 'Atatürk istismarına' sarılanların; Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün bu aziz millet için çizdiği 'muasır medeniyetler' istikametini doğru anlamalarını istiyoruz.

"SİZLERE RAĞMEN DURMAYACAĞIZ"

Kendilerine bir hatırlatma mahiyetinde ifade etmek isterim. Ne demişti Gazi Mustafa Kemal; 'Biz yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz. Çünkü daha büyük işler yapmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.' Biz 20 yıldır, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu cennet vatanı; her karışına yaptığımız dev proje ve yatırımlarla; Mustafa Kemal’in 'Hayal ettiği o ülke haline getirdik.'  Ama durmayacağız! Size rağmen, sizin köhnemiş zihniyetinize, karanlık anlayışınıza rağmen, sahte çevreciliğinize rağmen, tehditlerinize rağmen durmayacağız. Çünkü kâinatın tüm karanlığı bir araya gelse, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını karartamaz, gölgeleyemez, köreltemez. Biz, bu ülkeyi her açıdan mamur kılacağız, şehirlerimizi dünya başkentleriyle yarışta en ön safa çıkaracağız, evelallah bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkacağız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...