Tgrt Haber

Bakan Murat Kurum'dan müsilaj açıklaması: Tehlikeyi bitirdik balıklar döndü

06 Kasım 2021 08:10
Bakan Murat Kurum'dan müsilaj açıklaması: Tehlikeyi bitirdik balıklar döndü
murat kurum,,müsilaj,,deniz salyası,,marmara denizi,

Marmara Denizi'ni saran müsilajın tekrar etkili olmasını önlemek için çalışmalar sürüyor. Bakan Murat Kurum “Marmara'da kötü gidişatı durdurduk. Deniz, her geçen gün daha temiz oluyor. Balıklarımız da geri dönmeye başladı. Biyolojik çeşitlilik sürekli artıyor” dedi.

Marmara’da kötüye gidişatın durdurulduğunu belirten Bakan Kurum "Denizdeki oksijen ve balık oranı artıyor. Uygunsuz çalışan 140 işletmenin faaliyetini durdurduk. Denetimler sürecek" dedi.

TBMM Müsilaj Komisyonu son toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde kötü gidişatı durduklarını söyledi. Müsilajın tehlikeli bir atık olmadığını ve toksik özelliği göstermediğini tespit ettiklerini belirten Bakan Kurum, “Marmara, her gün bir önceki günden daha temiz oluyor. Kötüye gidişatı durdurduk. Artık balıklarımız geri dönüyor. Deniz dibindeki biyolojik çeşitlilik yavaş yavaş da olsa artıyor ve oksijen seviyesini de artırma noktasında çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Hızlı bir şekilde arıtma tesislerinin sayısının ve kalitesinin iyileştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Kurum, Marmara'nın sırtındaki kirlilik yükünü tamamen ortadan kaldırmadan kesin çözüme ulaşılamayacağını ifade etti.

Toplam 11 bin 129 metreküp müsilajı toplandığını 445 evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesisini yerinde incelediklerini belirten Bakan Kurum, “88 bin 551 denetim gerçekleştirdik. 131 milyon 600 bin lira idari para cezası uyguladık ve 140 işletmenin faaliyetini durdurduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...