Tgrt Haber

Bakan Yerlikaya 'öncelikli hedef' diyerek açıkladı: Yurdun dört bir yanını temizleyeceğiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
10 Ekim 2023 12:19 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 12:50
Bakan Yerlikaya 'öncelikli hedef' diyerek açıkladı: Yurdun dört bir yanını temizleyeceğiz
,organize suç

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Öncelikli hedeflerinin ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, 'Kafes' operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Öncelikli hedeflerinin ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu amaçla, kahraman güvenlik güçleriyle ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

"KAFES OPERASYONLARINA DEVAM EDECEĞİZ"

Suç örgütlerinin kökünün kazınacağını belirten Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında ülkemizi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor. Bu amaçla, kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadelemizi aralıksız sürüyoruz. Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, 'Kafes' operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Suç örgütleriyle ilgili en ufak iz kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz " açıklamasını yaptı.

"GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Bakanlığın temel görevinin suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti: Hedefimiz; her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle; nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...