Tgrt Haber
20 Mart 2014 17:56

Bakan Yılmaz, '30 Mart'ta bu tuzaklar bozulacak'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bu hükümeti zayıflatmaya çalışıyorlar, istikrarımızı bozmaya çalışıyorlar, Allah'ın izniyle 30 Mart'ta bu tuzakları bu millet bozacak' dedi.

Bakan Yılmaz, '30 Mart'ta bu tuzaklar bozulacak'
kalkınma bakanı cevdet yılmaz, Ekrem Çelebi, İç Politika haberleri, İç Politika,

Ağrı'nın Patnos ilçesine gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak esnaf ziyaretinde bulundu. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve partililerle birlikte vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Yılmaz daha sonra 14 Nisan Caddesi üzerindeki AK Parti Seçim Merkezi önünde halka hitap etti. Binlerce kişinin toplandığı alanda halka hitap eden Yılmaz, yarın 21 Mart ve Nevruz'un kutlanacağını belirterek, "Şimdiden Nevruzunuzu kutluyorum, Newroz piroz be. Değerli kardeşlerim Nevruz yeni bir gün demek, bahar demek, canlanmak demek. İnşallah bu nevruz Patnos'un AK Parti'yle canlanmasına, AK Parti'yle birlikte yeni bir bahara yürümesine vesile olacak. Size Başbakanımızın selamını getirdim. Size hükümetimizin selamlarını getirdim" dedi.
Ağrı'da yapılan hizmetlere de değinen Bakan Yılmaz, "Ağrı'dan yola çıkıp geldim. O duble yolları kendim gördüm. Çoğu bitmiş azı kalmış. Ferhat gibi dağları dele dele geliyoruz. Patnos, yapılan kamu yatırımlarıyla adeta şaha kalktı. Yapılan ve yapımına devam eden projelerle Patnos adeta yeniden inşa ediliyor. Bugüne kadar çok sıkıntılı günlerinden geçerek geldik, geçmişin sıkıntılarını çözerek geldik ve bunlarla birlikte bu hizmetleri yapıyoruz. Allah'ın izniyle önümüzdeki 5-10 yıl çok daha büyük bir hizmetle çok daha büyük bir ekonomiyle Türkiye'ye, Ağrı'ya ve Patnos'a hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, "Bir çözüm süreci başlattık. Diyoruz ki artık kardeş kardeşle kavga etmesin, hepimiz kucaklaşalım. Hepimiz bu toprakların çocuklarıyız, hepimiz kardeşiz, artık bu husumetleri kaldıralım, bu çatışmaları kaldıralım. Birlik beraberlik içinde Patnos'u büyütelim, Ağrı'yı büyütelim, Türkiye'yi büyütelim inşallah. Bazıları Türkiye zayıf düşsün istiyorlar. Türkiye hep bu kavgalarla uğraşsın, başka ülkelerde gelsin Türkiye'yi idare etsin istiyorlar. Türkiye bağımsız bir ülke olmasın istiyorlar, kendi politikasını yapmasın diyorlar. Filistin'e karışmasın diyorlar, Suriye'ye karışmasın, Somali'ye karışmasın diyorlar. Ama Allah'ın izniyle, sizlerin destek ve dualarınızla Türkiye bölgede ve dünyada etkili bir güç, lider bir ülke olmaya devam edecek inşallah. Mazlumlardan yana olacağız, zayıflardan yana olacağız, haklılardan yana olacağız ve haksızların karşısında hep duracağız" ifadelerini kullandı.
17 Aralık'ta bir tuzak kurulduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, "Milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bu hükümeti zayıflatmaya çalışıyorlar, istikrarımızı bozmaya çalışıyorlar, çözüm sürecini sabote etmeye çalışıyorlar, yeniden o eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Allah'ın izniyle 30 Mart'ta bu tuzakları bu millet bozacak. Sandıklardan Tayyip Erdoğan çıkacak, sandıklardan AK Parti çıkacak, sandıklardan istikrar çıkacak, sandıklardan huzur çıkacak, sandıklardan ekonomik gelişme çıkacak, hizmet çıkacak inşallah" şeklinde konuştu.
AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen demokratikleşme hamlelerini de anlatan Yılmaz, "Anadilimizi konuşabiliyor muyduk? Gizli kapaklı müzik dinlemiyor muydu insanlar. Ne sancılar, ne sıkıntılar çekiyorduk. Neler neler yaşandı bu bölgemizde. Bakın bugün üniversitelerimizde enstitüler var, TRT ŞEŞ var, bugün okullarda seçmeli ders yaptık. Bu son demokratikleşme paketimizi de biliyorsunuz. Artık özel okullarda eğitim hakkı da getirdik. Daha da yapacağız, demokratikleşmede daha da ileri gideceğiz. Başkaları laf etsin, biz icraat yapacağız. Efendilik değil, hizmetkarlık yapacağız, tepeden bakmayacağız, kibirli davranmayacağız, herkese hizmet edeceğiz. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seveceğiz. Buradan görüyorum ki zaferimiz şimdiden bellidir, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...