Tgrt Haber

Bakanlar Soylu ve Kurum sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gidecek

01 Eylül 2022 14:35 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 17:28
Bakanlar Soylu ve Kurum sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gidecek
Süleyman Soylu,Murat Kurum,Pakistan,Sel felaketi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum birlikte sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a gidecek. Pakistan'a gidecek olan Bakan Kurum yaptığı açıklamada,  “Türkiye, sel felaketinin yaşandığı kadim dost ve kardeş ülke Pakistan'a yardım eli uzattı” dedi.

BAKANLARA TÜRKİYE'DEN UZMAN İSİMLERDE EŞLİK EDECEK

Bakanlar Soylu ve Kurum’a Pakistan ziyaretinde TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İlbank Genel Müdürü Yusuf Tekin, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan’ın yanı sıra Türkiye’den alanında uzman mühendisler de eşlik ediyor.

İHA'LARLA BÖLGEDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nde görev yapan bu ekip, afet etkisi belirleme, giderme çalışmalarında özel eğitimli profesyonel mühendislerden oluşuyor. Ekip hasar tespit yazılımı bulunan özel dronlar, geniş alan tarama özelliği bulunan yine İHA’larla (İnsansız Hava Aracı) bölgede hasar tespit çalışmaları yapacak.

SEL FELAKETİNDE MLÜ SAYISI 1100'Ü GEÇTİ

Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinin Peşaver kentinde şiddetli yağışların ardından sokaklar sular altında kalırken, vatandaşlar zor şartlar altında yaşamaya devam ediyor. 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle ölenlerin sayısı 1162'e yükseldi, yaralananların sayısı ise 3554 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...