Tgrt Haber
30 Mart 2017 11:25

Başbakan Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ilk görüşme için programda olmamasına rağmen Başbakan Yıldırım'la görüştü.

Başbakan Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti
başbakan,

Başbakan Yıldırım'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ı kabulünde DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alındı. FETÖ’yle mücadele ve elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin atılması beklenen adımların gündeme geldiği görüşmede iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı.Tillerson'ın sonraki randevuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile. İki bakanın birlikte basının sorularını yanıtlaması bekleniyor.

ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminin Türkiye'ye en üst düzey ziyareti bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın uçağı başkent Ankara'ya gece yarısı indi.

İLK RANDEVUSUNUN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA OLMASI BEKLENİYORDU

Tillerson'ın ilk randevusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olması bekleniyordu fakat bakan sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu'na gitti ve Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya geldi.

Değişen programa göre, ikinci görüşme saat 11.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olacak. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla buluşacak ve iki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Barack Obama döneminin ikinci yarısında bozulan ABD-Türkiye ilişkileri, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Donald Trump'ın başkan olmasıyla beklenen değişiklik hamlesi henüz gerçekleşmiş değil ve ABD Dışişleri Bakanı'nın bugün birçok konuda Ankara'ya tatmin edici cevaplar vermesi gerekecek.

BİRÇOK KONU ELE ALINDI

Başbakan Yıldırım ve Tillerson'ın DEAŞ ve FETÖ konularını ele aldığı bildirildi. Başbakan Yıldırım'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı kabulünde DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye'den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alındı. FETÖ'yle mücadele ve elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin atılması beklenen adımların gündeme geldiği görüşmede iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...