Tgrt Haber

Besicilerin yüzü kuzu doğumlarıyla güldü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
18 Şubat 2024 23:35 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 23:57
,koyun,kuzu,Erzurum

Erzurum'da kış şartlarını zorlu geçiren besicilerin yüzü, baharın müjdecisi kuzu doğumlarıyla güldü. Besiciler tatlı telaşlı mesailerinde, kuzuları yaşatmak için biberonla besliyor.

Gözleri gibi bakıyor, biberonla besliyorlar. Erzurumlu besicilerin yüzü baharın müjdecisi, kuzu doğumlarıyla güldü. Besici Samet Küçük, “Şubat'tan sonra koyunlarımız doğurmaya başlıyor. Şubat'ın 15'inden itibaren biz hepsini içeride besliyoruz çünkü soğuk almaması için soğuk aldığı zaman koyunların sütü kesiliyor ondan dolayı hepsini içeride yemliyoruz. Arpasını buğdayını artı normal ot veriyoruz aşılarını yapıyoruz.” dedi.

ÖZENEREK İLGİLENİYORLAR

Yoğun kar ve dondurucu soğuklar besiciyi fazlasıyla zorluyor. Kuzu doğumları sevindirdi ama tatlı telaşlarını da artırdı. Yavruların sağlıklı dünyaya gelmesi için gebelik sürecini yakından takip ediyor, doğumdan sonra da kuzulara özenle bakıyorlar.

Besicilerin yüzü kuzu doğumlarıyla güldü - 1. Resim

Yeteri kadar beslenemeyen kuzuları yaşatmak için biberonla besliyorlar. Besici Kemal Göksu, “Şu aylarda bir 20-25 gün koyunla kuzu birleşiktirler şu ayada 1 ay oldu mu ondan sonra ayıracak günde 2 sefer bırakıp emdireceğiz” diye konuştu.

Kuzulara ahırda sıcak bir ortam hazırlanıyor. Ahır ıslandığında da kuru kalsın diye yerler sürekli temizleniyor.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...