Tgrt Haber

Bir üzücü haber de Mardin'den! Minik kız taşan derede kayboldu!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
16 Mart 2023 16:41 - Güncelleme : 16 Mart 2023 16:49
Bir üzücü haber de Mardin'den! Minik kız taşan derede kayboldu!
Şiddetli yağış,Mardin,Sel baskını

Mardin'de yaşayan 11 yaşındaki Fatma Sezer debisi yükselen Cırcıp Deresi’ne düştü. Talihsiz çocuğu bulmak için ekipler seferber oldu.

Yurdun güneydoğusunda etkili olan ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan şiddetli yağış sonrası bir üzücü haber de Mardin'den geldi. Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Çatalca Mahallesi'nde bir kız çocuğu taşan derenin sulvarına kapılarak kayboldu.

Son iki gündür bölgede etkili olan yağışın ardından Kızıltepe'de birçok dere taşmış ve kırsal alanlarda bulunan mahalleler sular altında kalmıştı. Taşan derelerin debilerinde olan yükseklik ve şiddetli akış hızı bugün de sürdü.

DALGIÇ EKİPLERİ DE ÇAĞRILDI

Gelen bilgilere göre, bugün öğlen saatlerinde Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Çatalca Mahallesi'nde Fatma Sezer isimli 11 yaşındaki kız çocuğu Cırcıp Deresi'nde akıntıya kapıldı. Ekiplere haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve UMKE ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı.

Öğlen saatlerinde başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Diyarbakır’dan dalgıç ekipler de bölgeye davet edildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...