Tgrt Haber

Boğaziçi neler oluyor? Rektör Naci İnci Cem Küçük’e anlattı: Üniversiteye çökmüşler

13 Ekim 2021 11:45
Boğaziçi neler oluyor? Rektör Naci İnci Cem Küçük’e anlattı: Üniversiteye çökmüşler
boğaziçi üniversitesi,naci inci,cem küçük

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Boğaziçi Üniversitesinde yaşananları Rektör Prof. Dr. Naci İnci ile konuştu. Ofislerini terk etmeyen emekli hocalar, alenen korku yayıyorlar. Üniversitenin sahibi gibi davranarak sistemi kilitliyorlar.

Boğaziçi Üniversitesi’nde eski rektör Melih Bulu görevden alındıktan sonra sular durulmuştu. Ancak yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenci eylemleri de yeniden başladı. Boğaziçi Üniversitesine önce vekaleten daha sonra yeni rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci’de bir grubun protestosuna maruz kaldı. Yeni rektör Naci İnci, rektörlükten çıkarken bir grup öğrenci yolunu kesip makam aracının üzerine çıkmıştı. Protestoları değerlendiren Rektör İnci, “Ben Boğaziçi’nin 30 yıllık hocasıyım. Üniversitemi dayatmalara teslim etmem. Yaşananlar zorbalık ve vandallık” ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, dünya çapında kariyeri olan Rektör Prof. Dr. Naci İnci ile Boğaziçi Üniversitesinde olup biteni konuştu. Üniversitedeki diğer hocalar, Melih Bulu döneminde görev almasını bahane ederek İnci’nin verdiği görevleri yapmıyor. Diğer hocalar aynı sebeple mahalle baskısı altındayken bir rektör yardımcılığı görevi ise hala boş ve görevi kabul eden yok.

Boğaziçi neler oluyor? Rektör Naci İnci Cem Küçük’e anlattı: Üniversiteye çökmüşler

EMEKLİ HOCALAR HALA OKULDA

Üniversitedeki ilginçlikler bu kadar değil. Okulda emekli hocalar var. Emekli olunca da ofislerini terk etmediler. Üniversite yönetimi çalışmasın diye her şeyi yapıyorlar. Diğer hocaların üzerinde baskı kurup korku yayıyorlar. Kendilerini üniversitenin sahibi sanıyorlar. Belli ki dertleri eğitim filan değil. Sistem ve yönetim işlemesin istiyorlar.

Cem Küçük’ün yazısına buradan ulaşabilirsiniz…

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...