Tgrt Haber

Bursa'daki uçağın düşme anı saniye saniye kamerada

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Nisan 2022 21:43 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 22:40

Bursa'da bugün öğle saatlerinden sonra tek motorlu bir eğitim uçağı yerleşim yerine düşerek alev aldı. Feci kazada biri yardımcı olmak üzere 2 pilot can verirken, kazaya ilişkin soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı. Öte yandan uçağın düşme anı, bölgedeki güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı.

Bursa'da havalimanı yakınlarında iki kişinin hayatını kaybettiği uçağın düşme ve patlama anı bir evin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Öğle saatlerinde Yunuseli Havalimanı'ndan kalkan tek motorlu iki kişilik uçak Bağlarbaşı Mahallesi'nde sokağın ortasına düşüp infilak etmişti.

Biri yardımcı pilot iki pilotun hayatını kaybettiği kaza anı bir evin güvenlik kamerasına yansıdı İnfilak eden uçağın düştüğü sokakta 5 metre ileride biri çocuk iki kişinin de mutlak ölümden kurtulduğu görüntülerden anlaşılıyor.

Öte yandan olay yerinde kaza kırım ekiplerinin incelemesinin devam ettiği öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan kazaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

Düşen Teknam-2002 marka uçağın YBS Sondaj ve Havacılık isimli şirketin sahibi Yenal Ahmet T.'ye ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemelere göre uçağı 90 saatlik uçuşu tamamlamak için kiralayan kıdemsiz pilot Murat Avşar'ın kullandığı tespit edildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili YBS Havacılık şirketinin sahibi Yenal Ahmet T., uçağın sivil havacılık uçuş kurallarına uygunluğunu denetleyen firma sahibi Fevzi A. ve Uçak Teknisyeni Mustafa K. gözaltına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...