Tgrt Haber

Yüz binler 'Büyük Filistin Mitingi'ne akın etti: Cumhur İttifakı tam kadro alana geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 14:00 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 17:35
İsrail,Hamas,Savaş,Filistin,Türkiye,Gazze

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki göstermek için bugün yüz binlerce kişi, 'Büyük Filistin Mitingi'nin düzenleneceği Atatürk Havalimanı'nda meydanı doldurdu. Mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndaki partilerin genel başkanları katılıyor. Öğle saatlerinde itibaren binlerce İstanbullu alana doğru akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında İsrail'e tepki gösterdi Batı'ya mesaj gönderdi.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de yaşam mücadelesi veren Filistinlilere ilk günden beri destek veren Türkiye, bugün Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek ‘Büyük Filistin Mitingi’ ile bir kez daha dayanışma mesajı verecek. Yaklaşık 2 milyon vatandaşın katılmasının beklendiği miting, başladı. Mitinge pek çok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet temsilcileri, siyasi parti liderleri kaltıldı.  

Yüz binler kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve 'dur' demek için Büyük Filistin Mitingi için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu miting alanına geldi. Mitingte Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

PEK ÇOK ÜLKEDEN KATILIMCI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı mitingde; dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu sahne alacak. Sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda isim meydanda yerini aldı.

CUMHUR İTTİFAKI ALANDA

Ayrıca mitinge MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı.

Daha sonrasından Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Filistin Mitingi için alanda toplanan vatandaşlara seslendi. İsrail'in kanlı saldırılarına sert tepki gösteren Erdoğan,  "Bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Gazze için kıyamdayız'' dedi

İsrail'e karşı atılacak adımın hazırlığının yapıldığını duyuran Erdoğan, İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini ve İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceklerini söyledi.

İsrail'e ses çıkarmayan Batılı ülkelere de seslenen Erdoğan, "Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Libya'da, Karabağ'da neysek Orta Doğu'da da oyuz" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN'DAN 'BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ' İÇİN DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gazze’ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir. İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır. Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi’ne, İstanbul Atatürk Havalimanı’na davet ediyorum"

https://twitter.com/RTErdogan/status/1718162027305205975

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

İstanbul Valiliği “Büyük Filistin Mitingi” dolayısıyla bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Miting nedeniyle bugün saat 07.00’den itibaren, Yeni Havalimanı Caddesi sahil istikameti İstanbul Fuar Merkezi-Dünya Ticaret Merkezi ayrımı, Atatürk Havalimanı B kapısı giriş çıkışları, Atatürk Havalimanı B Kapısı önü varyant üstü iki yönlü, Atatürk Havalimanı Yolu Ahtapot Kavşak Alt Geçidi VIP ayrımları-C Kapısı ayrımlarından itibaren THY Kargo Terminali arası iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...