Tgrt Haber

Çamlıca Kulesi havadan böyle görüntülendi

29 May 2021 16:40
Çamlıca Kulesi havadan böyle görüntülendi
çamlıca kulesi,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle resmen hizmete açıldı.

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi bugün açıldı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törende açılışı yapılan Çamlıca Kulesi havadan böyle görüntülendi.

"TEK VERİCİ TESİS" MODELİNE GEÇİLECEK

Çamlıca Kulesi, Dünya’da ilk ve tek olarak 100 radyo yayını, birbirlerinin güçlerini kesmeden ve frekansları karışmadan yayın yapabiliyor. Yayıncılık alanında sunulan altyapı hizmetleri ve çevre dostu operasyonlarla Türkiye'nin iletişim ve yayıncılık faaliyetleri dünya standartlarına taşınıp, "tek verici tesis" modeline geçilecek. Böylece dağınık haldeki vericiler birleştirilerek şehirlerdeki çevre ve görüntü kirliliği engellenecek.

Çamlıca Kulesi havadan böyle görüntülendi

KULENİN YAPIMINA 2017 YILINDA BAŞLANDI

2017 yılında yapımına başlanan Çamlıca Kulesi'nin 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü yapıldı. Kulenin kıvrımlı kısımlarında yaşam alanları bulunuyor.

Elektronik sistemlerinin tamamlanmasıyla önce test yayınları yapılan kule, bir süre önce 100'den fazla yayıncı kuruluşa hizmet vermeye başladı.

Çamlıca Kulesi havadan böyle görüntülendi

ESKİ ANTENLER SÖKÜLDÜ

Kulenin yapımının ardından görüntü kirliliğine neden olan antenler de tek tek söküldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...