Tgrt Haber
11 Haziran 2021 13:34

Çarşaflı kadına hakaret davasında karar çıktı

Zeytinburnu’nda park meselesi yüzünden çıkan tartışmada Aysen Kocabek’in gıyabında çarşaflılara ağır küfür ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 360 lira adli para cezası verildi.

Çarşaflı kadına hakaret davasında karar çıktı
zeytinburnu,çarşaf,hakaret,dava

Zeytinburnu’nda geçtiğimiz aylarda park meselesi yüzünden çıkan tartışma neticesinde iddialara göre Füsun Aktan çarşaflı olan Aysen Kocabek’e ve eşi Cezmi Kocabak’e yönelik hakaretlerde bulundu. Tartışma sırasında tüm çarşaflıları hedef alarak hakaret eden Füsun Aktan’a karşı şikayetçi olundu. Taraflar hakkında açılan dava sonuca bağlandı.Duruşmada savunma yapan Füsun Aktan, ““Park meselesi yüzünden önce Cezmi Kocabek’le tartışmaya başladım sonra eşi tartışmamıza dahil oldu. Bana hakaretler edildi. Ben sadece edilen hakaretlere karşılık ‘sensin’ dedim. Tehdit edici bir şey söylemedim, sadece “Sizinle mahkemede görüşeceğiz” dedim” ifadelerini kullandı

HAKARET EDİP KÜFÜR ETTİ

Sanık Aysen Kocabek ise araba park sırasında birden aracı üzerine doğru sürdüğünü belirterek, ““Bütün türbanlılar aynısınız” diyerek ağzıma alamayacağım küfrü etti. Bana ve bütün türbanlılara. Ben bunun üzerine arabadan inip yanına gittim “Sen ne diyorsun, ayıp değil mi” dedim. Hiçbir şekilde küfür etmedim. Hatta evimde kızlarım dese bile kızarım. Ben Füsun hanıma karşı sadece “Bir de Atatürk kadınıyız dersiniz, Atatürk kadını benim çünkü ben sana küfür etmiyorum” dedim. Ben onların giyimleri için hiçbir şey demedim benim kızlarım da açık, benim edebim müsaade etmez” dedi.

“ETTİĞİ KÜFÜRLERİ AFFEDEMİYORUM”

Müşteki sanık Cezmi Kocabek ise savunmasında, “Ben ona kesinlikle küfür etmedim. Hatta o bana direk “Şerefsiz” dedi. Ondan sonra tartışma başladı zaten. İkinci kez karşılaştığımızda da hatta ben geldiğini görünce kasıtlı olarak yönümü değiştirdim, gelmesin diye ama yine de yanıma gelip, küfür ve hakaretlerde bulunmaya devam etti. Ben söylenen her kelimeyi affederim o küfürler önemli değil hatta şikayetçi de değilim. Ama o türbanlılara ve çarşaflılara ettiği küfürleri affedemiyorum. Bütün türbanlılara küfür etmesi zoruma gitti” ifadelerini kullandı.

MAHKEME BERAAT VE 360 LİRA CEZA VERDİ

Mahkeme sanıkların savunmaların ardından kararını açıkladı. Mahkeme, karşılıklı hakaretleşme ve kavgayı ilk kimin başlattığının tespit edilememesi gerekçesiyle müşteki sanık Aysen Kocabek ve Füsun Aktan’ın ‘alenen hakaret etme’ suçundan beraatine karar verdi. Cezmi Kocabek ile Füsun Aktan’a birbirlerine yönelik ‘basit tehdit’ suçundan 30 gün adli para cezasına karar vererek mahkemede sundukları iyi halden dolayı 18 güne indirerek 360 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

“KARARI KABUL EDEMİYORUM”

Karar sonrası açıklamada bulunan Aysen Kocabek, “Çarşafıma ve namusuma hakaret edildi ve bütün türbanlıların türbanına hakaret edildi. Ben de türbanı ve çarşafı korumak amaçlı açtığım mahkememiz bugün oldu. Sonuçtan hiç memnun değilim. Hani bir çarşafa bir namusa küfrün sadece 360 TL olmasını asla hazmedemiyorum. Bütün türbanlılar adına bütün kamu adına bu davayı açtım. Benim cumhurbaşkanımın eşi de kızı da türbanlı. Bu davayı asla kabul etmiyorum. Bu cezayı kabul etmiyorum. Herkesten de rica ediyorum örtüsünü Allah için savunmalarını istiyorum ve bu davayı Mahkeme-i Kübra’ya bırakıyorum. Sonuna kadar itiraz ediyorum” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...