Tgrt Haber
18 Temmuz 2019 12:53

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Görünüşü itibariyle özellikle kadınlarda estetik kaygılar oluşmasına neden olan çene altında şişlik ve çenede meydana gelen sivilcelerin yaşam kalitesinde düşüşe neden olabilir. Elbette sadece kadınların değil bu erkeklerin de büyük bir derdi haline gelebilir. Çenede oluşan şişlik, sivilcelerin en büyük sorumlusu olarak yağlı yiyeceklere bağlasak da bunu strese bağlayanlarda bir hayli çok. Bu makalemizde “Çene altında şişlik neden olur?, Çenede sivilce neyin habercisi?, Çenede tekrarlayan sivilce, yüzde şişlik, kistik sivilce, deri altı sivilce, misket büyüklüğünde beze, bezelerin sebebi ne” gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?
çene altında şişlik,çene altında şişlik neyin habercisi,çene altı sivilcesi

Öncelikle çenede oluşan şişliğin sebebi bir darbe değil ve bu bir yağ bezesi gibi şişkinlik oluşturuyorsa bu bir çeşit enfeksiyon hastalığı olabileceği gibi başka hastalıklarında uyarısı olabilir.

Sivilceler ise çoğunlukla ergenlik döneminde çıksa da kadın ve erkekte görülebilen en yaygın hastalıkların başında yer alır.

Sivilceler, hormonel bozukluklar ve cilde iyi bakılmadığı zamanlarda da kendini gösterebilir. 

Sivilcelerin kadınlarda çıkmasının en büyük nedenleri arasında adet dönemi gösterilebilir. Çene altında oluşan şişlik ve sivilceler neyin habercisi gelin hep birlikte tek tek inceleyelim.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Deri Altı Sivilcesi Nedir? / Deri Altı Sivilcesinin Nedenleri Nelerdir?

Deri altı sivilcesi yağ bezelerinin aktif hale gelerek deri gözeneklerini tıkaması sonucu meydana gelir. Bu sebeple deri altı sivilceleri yağın en fazla olduğu bölgelerde kendini gösterir. Bunlar burun kenarı ve üstü, çene altı, alın ve kulak arkası.

Deri Altı Sivilcesinin Nedenleri Nelerdir?

  • Androjen hormonu ergenlik döneminde yağ bezelerini tetikleyince ortaya çıkar.
  • Lityum, B12 ve kortikosteroid bileşenli ilaçlar sivilce artışına neden olur.
  • Bilinçsizce kullanılan ağır kozmetik ürünler
  • Hormonel değişiklikler
  • Stres
  • Adet dönemleri
  • Epilepsi hastalılarını önleyici bazı ilaçlar
  • Dışardan cildin altına baskı uygulayan bazı aksesuarlar

deri altı sivilceye neden olabilir. Özellikle saç bantları, sıkı olarak kafayı sıkan taçlar, sırt çantaları örnek gösterilebilir.

Şimdi yüzümüzün çeşitli yerlerinde çıkan sivilcelerin neler olduğuna bakalım.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Alın Sivilcelerinin Sebebi Nedir?

Genelde sindirim sistemi sorunu olan insanlarda görülen alın bölgesi sivilcelerinin stres, uykusuzluk, yorgunluk durumları en önemli nedenleri arasında gösterilebilir.

Bu sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız stresten uzak kalarak düzenli uyku ve spor az yağlı yemek, bol bol su içerek sivilcelerden kurtulmanız mümkün.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Kaş Üstlerinde Çıkan Sivilcenin Sebebi Nedir?

Kaş üzerinde çıkan sivilcelerde ise bağışıklık sistemi ile ilgili bir sorun olduğu söylenebilir. Düzenli ve sağlıklı beslenerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirici vitaminler alarak, kendinize iyi bakıp üzmeyerek kaş üstünde çıkan sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Kaş Arasında Çıkan Sivilcelerin Sebebi Nedir?

En çok sinir edici sivilce çeşitleri arasında yer alan kaş arasında çıkan sivilce çok fazla dalga malzemesi taşıdığı için en istenmeyen sivilce çeşididir. Daha çok karaciğer fonksiyonlarına bağlanan bu tür sivilcelerde karaciğeri güçlendirici besinlerle vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilirseniz sivilcelerden de kurtulabilirsiniz.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Yanaklarda Çıkan Sivilcelerin Sebebi Nedir?

Solum sistemine yorulan yanaklardaki sivilceler daha çok kirli havaya maruz kalmak zor nefes almaktan kaynaklanabilir. Ormanlık alanlarda yürüyüş, düzenli spor yapıp, sigara içmemek, sigara içilen ortamlarda durmayarak yanaklarda çıkan sivilcelerden kurtulmanız mümkün.

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Çene Altında – Üstünde Çıkan Sivilcelerin Sebebi Nedir?

Çene altı sivilceleri hormonal sıkıntılardan kaynaklanmaktadır. Özellikle kadınlarda en çok sivilcenin görüldüğü yer çene altı ve üstüdür. Diğer taraftan stresin de çene altı ve üstü sivilce çıkmasına neden olabilen faktörler arasında olduğunu unutmamak gerekir. Bu sivilcelerin oluşumunu engellemek için dinlenmek, kaliteli uyku, lifli besinler, bol bol sebzelerle beslenmek, yeterli su içmek cildinizi hem temiz tutar hem de toksin oluşumunu engelleyerek çene altı ve üstünde sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Boğazımızda Çıkan Sivilcenin Sebepleri Nedir?

Boğazaltında çıkan sivilceler vücudun bir hastalıkla veya bakterilerle mücadele ettiğini gösteriyor olabilir. Bu sivilcelerden de düzenli yaşayarak kurtulmamız mümkün.

Burunda Çıkan Sivilcenin Sebepleri Nedir?

En büyük sebebi B vitamini eksikliği ya da kan basıncından kaynaklanıyor olabilir. Burunda çıkan sivilcelerden kurtulmanın tek yolu baharatlı, acı besinlerden uzak durup, Omega 3 ve 6 gibi iyi yağları tüketerek kurtulmanız mümkün.

Çene Altında Şişlik Neden Olur?

Bu bölgeye herhangi bir darbe söz konusu değilse, çeşitli enfeksiyon hastalıkları akıllara gelir. Fakat çene altında beze, bazen önemli hastalıkların da habercisi olabilmekte. İşte bezenin sebep olduğu hastalıklardan birkaçı...

Çene Altında Şişlik Neden Olur? / Çenede Sivilce Neyin Habercisi?

Enfeksiyon Hastalıkları

Vücut saat gibi çalışan bir fabrikaya benzer. Bu fabrikayı bozacak şeylerde dışarıdan yapılan müdahalelerle içeriye sokulan lüzumsuz, uygunsuz ürünlerdir. İşte vücuda ne zaman bir bakteri, virüs, zararlı bir organizma girmişse bilin ki vücut da kendini otomatikman bu mikroplara karşı savunmaya geçer.

Çene altında, koltuk altında, boyunda bulunan lenf bezlerinde yaşanan şişliklerin bir çok sebebi olabilir.

Şimdi bu sebeplere birlikte bakalım.

Travma Etkenleri

Fiziksel bir temas yüzünden çene altında şişlik meydana gelebilir. Özellikle küçük çocuklarda oyun oynarken, bisiklet kullanırken düşme durumlarından sonra çene altını bir yere çarpma sonucu oluşabilir. Bu tarz travmatik durumlarda yaşanan çene altı şişliklerinde ağrı baş gösterir. Şayet çok ciddi bir hasar alınmışsa, ihmal etmemeli mutlaka uzman bir doktora gidilip şikayet dile getirilmelidir.

Kanser / Tümör

Çene altında bir tümör, ya da lenf bezlerinde bir çeşit kanser şişlik meydana getirebilir. Çene altında çıkabilecek bir tümörün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olup olmadığının tespit edilmesi gerekmektedir.

Bu tarz durumlarda tümör ya da kanser iyi huylu olsa da zamanla kötüye dönüşme riskinden dolayı doktor kontrolünde tedavi sürecine devam etmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 3 Temmuz 2023 10:46

Yüzümde durmadan sivilce çıkma sebebi

Sonraki Haber Yükleniyor...