Tgrt Haber
08 Haziran 2022 10:25 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 10:51

Cinayet zanlısından 'yok artık' dedirten savunma! Suçu ambulansa attı: Geç geldiği için öldü

Eskişehir’de komşusunun pompalı tüfekle öldüren cinayet zanlısının mahkemedeki savunması ‘yok artık’ dedirtti. Zanlı, komşusunun vurduğu için değil ambulansın geç gelmesi yüzünden öldüğün söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Cinayet zanlısından 'yok artık' dedirten savunma! Suçu ambulansa attı: Geç geldiği için öldü
Eskişehir,Mahkeme,Katil zanlısı,Cinayet

Eskişehir’de geçen yılın Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir apartmanda yaşayan 55 yaşındaki Selami S. İle komşusu Yaşar Güneş, arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyüp yerini kavgaya bırakması ile Selami S. komşusuna pompalı tüfekle 3 el ateş etti.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILMADI

Vücudunun çeşitli yerlerine mermiler isabet eden Güneş, ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yaşar Güneş, hayatını kaybetmişti.

ZANLI CEZEVİNE GÖNDERİLDİ

Olay sonrasında polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Selami S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, Selami S. hakkında maktul Yaşar Güneş’e karşı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Selami S. mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmaya maktulün yakınları ile taraf avukatları katıldı.

“VURMAKLA ÖLDÜRMEK AYNI ŞEY DEĞİL”

Mahkemede ilk savunmasını yapan sanık Selami S. üzerine atılı cinayet suçlamasını reddederek, “Maktulü ben öldürmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Vurmakla öldürmek aynı şey değil. Ben sıktım ama benim yüzümden ölmedi, geç gelen ambulans yüzünden öldü. Olayın gelişimini cezaevinden yazdığım dilekçelerle anlattım. 2009 yılından beri FETÖ baskısı altındayım. Yaşar Güneş beni komşu olduğumuzdan beri takip ediyordu, evimi dinliyordu. Kendisi hakkında geçen yıl içerisinde 2 kez suç duyurusunda bulunmuştum. Olayın gürültüyle falan alakası yok” dedi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDEN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Öte yandan, sanık Selami S.’nin daha önce 2 farklı hastanede psikolojik muayeneye girdiği ve akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu olduğu belirtildi.  Maktul yakınlarının davaya katılma taleplerinin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Ekim’e erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...