Tgrt Haber
18 May 2021 16:48

Çin’den Selçuk Bayraktar yorumu: Türkiye'nin Steve Jobs'u

Çinli bilim yazarı Song Yiçang, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a övgüler yağdırdı. Song Bayraktar için “Türkiye'nin Steve Jobs'u” ifadelerini kullandı.

Çin’den Selçuk Bayraktar yorumu: Türkiye'nin Steve Jobs'u
Çinli bilim yazarı Song Yiçang,Selçuk Bayraktar

Çin Merkezi Televizyonu “Savaş Teknolojileri başlığıyla yayınladığı programda, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’a övgü dolu sözlerde bulundu. Programda Bayraktar'ı Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs'a benzeten Song Yiçang, "SİHA konusunda Türkiye'de bu alanda bir deha ortaya çıktı. Bu, Selçuk Bayraktar. Türkiye'de insansız hava araçlarının babası. Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi." dedi.

BAYRAKTAR’IN ÖZ GEÇMİŞİNE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Çinli yazar programda, Bayraktar'ın öz geçmişine ilişkin de bilgi vererek, ABD'deki eğitimi sırasında SİHA'ların yazılım ve elektroniği konularında uzmanlaştığını, daha sonra ülkesine döndüğünü anımsattı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...