Tgrt Haber
14 Şubat 2023 12:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 11:43

Deprem için Türkiye'ye gelen Çinli arama kurtarma personeli Müslüman oldu

Türkiye'nin 7,7 ve 7,6 ile sarsıldığı yıkıcı depremlerin ardından Malatya’daki arama kurtarma çalışmalarına katılan Çinli Jun Cang, Müslüman olarak Yusuf adını aldı.

Deprem için Türkiye'ye gelen Çinli arama kurtarma personeli Müslüman oldu
deprem,Çinli,Müslüman

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi hüzne boğarken dünyanın birçok ülkesinden deprem bölgesine destek geldi. Depremlerden etkilenen illerden olan Malatya’ya da Çin Halk Cumhuriyeti arama kurtarma ekibi geldi. Çinli grup, burada Artvin'in Yusufeli ilçesinden gelen belediye ekipleri ile birlikte arama kurtarma çalışmalarını devam ettirdi.

ENKAZ ALTINDAN KUR'AN-I KERİM ÇIKARDI

Arama kurtarma çalışmaları sırasında Çinli arama kurtarma ekibinde görevli Jun Cang, enkaz altında bulduğu Kur'an-ı Kerim'i çıkararak Yusufeli ekibinden Sinan Kaçmaz’a teslim etti. Kaçmaz ise enkaz altından çıkan Kur'an-ı Kerim'i Cang’a hediye etmeye karar verdi.

Kaçmaz'ın verdiği Kur'an-ı Kerim'i alan Jun Cang, 'Kelime-i Şahadet' getirerek Müslüman oldu. Bunun üzerine Kaçmaz, Çinli arama kurtarma personeline Yusuf ismini verdi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...