Tgrt Haber
19 Aralık 2015 08:35

Cizre ve Silopi'de 75 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda dün 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada operasyonlar sonuna kadar sürdürülecek mesajı verildi.

Cizre ve Silopi'de 75 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
şırnak, cizre,

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dün 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.  Cizre'de şu ana kadar toplam 69 etkisiz hale getirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.  Meskun mahallerde yuvalanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirerek kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, sivil halkın normal yaşam şartlarına geçişini sağlamak amacıyla 15 Aralık'ta tüm güvenlik güçlerinin katılımıyla müşterek bir harekatın başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:  
            
"Harekatı yerinde incelemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon icra eden güvenlik güçlerine denetlemede bulunmaktadır. Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bölgede yürütülen operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."
 
CİZRE'DE DÜN 14 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 14  PKK'lı terörist  etkisiz hale getirildi.  Cizre'deki operasyonlarda şu ana kadar etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 69 olduğu belirtildi.  Aramalarda PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan, biri Suriye uyruklu 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
 
SİLOPİ'DE ŞU ANA KADAR 6 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde devam eden operasyonlarda ise şu ana kadar etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 6 olduğu öğrenildi. Aramalarda ise 4 pompalı tüfek, 2 av tüfeği ile 20 adet fişeği, 2 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.
 
SUR'DA 1 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise dün 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
 
CİZRE'DE GECE BOYUNCA ÇATIŞMALAR YAŞANDI
 
ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlarda gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı.
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokaklara kurulan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık günü saat 23.00'den itibaren konulan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda tanklar, zırhlı kepçeler ve zırhlı araçlarla birlikte, patlayıcı tuzakla barikatları vurmayı sürdürüyor. Güvenlik güçleri özellikle Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde operasyonlarını yoğunlaştırıyor.
Cizre'de gece özellikle Cudi ve Yafes mahallesinde şiddetli patlama ve silah sesleri yükseldi. Bu mahallelerdeki çatışmalar gece boyunca sürdü. Bugün de tanklar Cudi Mahallesi'nde barikatları top atışlarıyla vurmaya devam etti. Nur Mahallesi'nde ise askerler Botaş Caddesi'ne kadar olan barikatları yıkarken, zırhlı kepçeler de cadde ve sokak üzerindeki yıkıntıları kaldırıyor.
Cizre'de bugüne kadar yaşanan çatışmalarda uzman çavuş Serkan Has, şehit olurken, 30 yaşındaki Hediye Şen, 25 yaşındaki Doğan Aslan ile dün gece 15 yaşındaki İbrahim Akhan, kurşunların isabet etmesiyle hayatlarını kaybetti.
 
SİLOPİ'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR
 
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi ilçesinde ise gece sakin geçti. Güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren operasyonlarını Başak, Barbaros, Cudi ve Nuh mahallesinde sürdürdü. Mahallelerden zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...