Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 14:52

Çöp yiyen robot denizi temizliyor

Denizde çöp yiyen robot deniz kirliliğiyle savaşıyor. Su altı robotları alanında doktorası olan ve tekneyi üreten Nicolas Carlesi, uzaktan kumandayla yönettiği robotunu tanıttı.

Çöp yiyen robot denizi temizliyor
Nicolas Carlesi,,Jellyfishbot,,robot,,çevre,

Denizde çöp yiyen robot deniz kirliliğiyle savaşıyor. Su altı robotları alanında doktorası olan ve tekneyi üreten Nicolas Carlesi, uzaktan kumandayla yönettiği Jellyfishbot isimli robotunu tanıttı.

Robotun her yere girip çıkma özelliği olduğunu belirten IADYS 'nin CEO’su Nicolas Carlesi, “Çünkü çöpler su yüzeyinde kalıyor ve rüzgarla küçük köşelere, teknelerin arkasına itiliyor. Bu robotu olabildiğince kompakt olacak şekilde tasarladık 70 cm uzunluğunda, 70 cm genişliğinde ve her yere girebiliyor” dedi.

Çöp yiyen robot denizi temizliyor

ÇÖP YİYEN ROBOT

Fransa'nın Cassis kentinin limanında, uzaktan kumandalı, elektrikle çalışan tekne, tam bir çöp avcısı gibi önüne geçen çöpleri bir örümcek gibi ağa çekiyor.

Carlesi, “Robotu ağa doğru giden bir kaydırma mekanizmasıyla tasarladık, böylece ağı çöplerle dolduruyoruz” dedi.

Robot sayesinde yerel temizlikçilerin iş yükünün de hafiflediğini ifade eden Cassis liman müdürü Pascal Seillier ise “Liman temizlikçileri için kolaylık sağlıyor. Bu temizleyici sayesinde tekneleri hareket ettirmek daha kolay” dedi.

Carlesi'nin şirketine göre Jellyfishbot, yaklaşık 15 Fransız limanında çalışıyor. Robot Singapur, Japonya ve Norveç gibi ülkelere de ihraç edildi.

Çöp yiyen robot denizi temizliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...