Tgrt Haber
20 Kasım 2022 11:24 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 13:18

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Pençe Kılıç’ operasyonunu böyle yönetti

Son dakika haberi: İstiklal Caddesi’nde terör saldırısı sonrası kahraman Mehmetçik Irak ve Suriye’de terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda birçok hedef nokta atışları ile imha ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyonu yönettiği anlar görüntülendi. 

erdoğan,pençe kılıç,operasyon

İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Alçak saldırı sonrasında kanlı eylemi gerçekleştiren terörist ve yardımcıları kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan teröristler hain planı adım adım itiraf etti. Alçak saldırı sonrasında kahraman Mehmetçik Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üst olarak kullanılan bölgelere "Pençe Kılıç Hava Harekatı" düzenlendi. Gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatında  terör hedefleri birer birer imha edildi. 

MSB: BM'NİN 51'İNCİ MADDESİNDE YAPILDI

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594107015684845568

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

ERDOĞAN OPERASYONU BÖYLE YÖNETTİ

Operasyon sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlerin sözde karargahlarının imha edildiğini ve operasyonların devam edeceğinin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon sırasında 'vur' emrini verdiği anlar kameralara böyle yansıdı. Bakan Akar'ın Mehmetçik'in düzenlediği operasyona ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiği görüldü. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Pençe Kılıç’ operasyonunu böyle yönetti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...