Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 17:53 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 18:20

Başsavcılık harekete geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfürlü tezahürata soruşturma

Dün oynana Fenerbahçe-Ümraniyespor maçı öncesi Kadıköy'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfürlü tezahüratlarda bulunanlara yönelik İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Skandal tezahüratlar sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Başsavcılık harekete geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfürlü tezahürata soruşturma
tezahürat,küfürlü,Erdoğan,soruşturma

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Ümraniyespor maçı öncesi küfürlü tezahürat skandalı yaşandı. Maç öncesi Kadıköy'de toplanan bir grup taraftar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

Söz konusu görüntüler sosyal medyaya düşerken bazı taraflarların küfür ederken bazılarının ise alkış tuttuğu görüldü.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Sabah'ta yer alan habere göre, görüntülerin sosyal medyada yayılması ile çok sayıda kişi skandal hakaretlere tepki gösterirken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcı İsmail Uçar'ın talimatı üzerine, küfürlü tezahürat yapan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT ÇALIŞMASI

Savcılık tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne şüphelilerin belirlenmesi için talimat verdi. Kadıköy'deki bir mekanda hakaretler yağdıran şüpheliler kamera görüntülerinden tespit edilmesi çalışmaları devam ediyor. Çalışmayı İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...