Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2022 19:07 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 20:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu
15 Temmuz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü dolayısıyla Saraçhane'de düzenlenen anma programında konuştu. Türk milletinin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. Son devletimiz Cumhuriyetimizin milli iradenin üstünde payidar olacağını 15 Temmuz gecesi dosta, düşmana ispatladık" ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde bulunan FETÖ ihanetine karşı 15 Temmuz 2016 gecesi, aziz millet, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. Hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen anma programı saat 17.30 itibarıyla başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı", Saraçhane Meydanı'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleneceği etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle sesleniyorum. Rabbimden milletimize ve tüm insanlığa daha nice bayramlar nasip etmesini diliyorum. Bugün 15 Temmuz hain ihanetin 6. yıldönümü. Bu gecede 252 kardeşimiz şehadete kavuştu. 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. 

Biz biliyoruz ki şehitler, sevgililer sevgilisi peygamber efendimize komşular. Bizi de onlarla beraber şeref yad etsin. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçaklarına, tanklarına silahlarına çıplak elleriyle karşı koyan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Evlatlarımızı kimse bizden koparmasın. Ülkemizi bu tür tehditlerle sınamasın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu

"MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDI"

Kardeşlerim toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da iman gücüyle, darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla akıbete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Yaklaşık 2 asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, darbeyle, vesayetle, terörle ekonomik krizle, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamd olsun bu defa yine başaramadılar.

Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.

"DOSTA DÜŞMANA İSPATLADIK"

Son devletimiz Cumhuriyetimizin milli iradenin üstünde payidar olacağına 85 milyon 15 Temmuz gecesi dosta, düşmana ispatladık. Cumhur İttifakı olarak o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz. Şu karşımdaki topluluğa bakarak ne diyoruz; Türkiye aşkına, bir kez daha ya Allah bismillah, Allahuekber diyerek. 15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki, tarih hepsini hakkıyla kaydedecektir.

KILIÇDAROĞLU'NA 15 TEMMUZ TEPKİSİ

Hani birisi de akşam 23.00'de Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti. Haberim olsaydı ben de beklerdim diye haber veriyor. FETÖ'cülerin kontrolü altında, nezareti altında oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken biz de havalimanına iniyoruz. Kaçta? Saat 1'i birkaç dakika geçe. Ama orada onbinler vardı. Onbinler oradaydı. Kadın, erkek, genç, yaşlı oradaydı. Allah sizlerden razı olsun. Sizin ferasetiniz, Cumhur İttifakı olarak orada buluşmanız işte bunların çanına ot tıkadı. Ne oldu? Fazla sürmedi, hemen kaçıp gittiler. Zafer inananlarındır dedik ve oradan elhamdülillah zaferle çıktık. Bu sadece İstanbul'da değil Ankara'da da böyle oldu. Her ne kadar şehitlerimiz oldu ama o şehitler kazandı. Şehitlerimizin hatıralarına baktığımızda tamamında aynı şuur, aynı teslimiyet, aynı irade ve kararlılıkla darbecilerin üzerine yürüdüklerini görüyoruz.

Bay Kemal 15 Temmuz'a tiyatro diyor. Daha ne olsun; 252 şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz var, hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar, neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu

"MEYDANLARIN DİLİ OLSA DA ANLATSA"

Saraçhane'deki şu arka tarafımda olan süs havuzlarının dili olsa da o gece abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Boğaziçi Köprüsü'nün direklerinin dili olsa da darbecilerin ölüm kusan namlularının üzerine gül bahçesine girer gibi atılan yiğitlerin kahramanlığını anlatsa. Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken milletin vekillerinin sizlerin emanetine nasıl sahip çıktıklarını, ölüme nasıl meydan okuduklarını anlatsa.

Ülkemizin şehirlerindeki, meydanların dili olsa da 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde bir milletin istiklaline ve istikbaline nasıl dört elle sahip çıktığını anlatsa. Velhasıl 15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki en adil hakem ve en güzel hafıza olan tarih hepsini de hakkıyla kaydedecektir.

6'LI MASA MUHALEFETİNE SERT TEPKİ

Şimdi 6'lı masaları var değil mi bunların? Bu 6 masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar. Yani Gabar, Cudi, Tendürek'te bizim Mehmedimize saldıranlarla onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber elele omuz omuza yürüyorlar.

Şimdi önümüzde büyük bir hesap var. Balkan harbiyle üzerine çöreklenen kara bulutları Çanakkale zaferiyle dağıtan milletimiz, milli mücadelede şanla şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemişti.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ELEŞTİRİ

Sel afeti yaşadık değil mi İstanbul'da? Sorumlular neredeydi? Aynı şekilde Ankara'da, neredeydi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu

"SON SÖZÜ TOP TÜFEK DEĞİL İMAN BELİRLER"

15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil iman belirler, yürek belirler, inanç belirler. 15 Temmuz gecesi gördük ki, güneş batınca üzerimize çöken karanlığın hükmü ertesi sabah yeniden güneş doğana kadardır.

15 Temmuz gecesi gördük ki, yuları gavurun elinde olan hainin büründüğü kisve ne olursa olsun, gün doğduğunda gerçek yüzü mutlaka ortaya çıkmaktadır. Gördük ki, asıl azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onun da aslı ayrandır. Atalarımız böyle demiş. Rabbime beni, bizi böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için binlerce kez hamd ediyorum. Rabbime bizlere böyle bir millete hizmet etme imkanı verdiği için binlerce kez hamd ediyorum.

Bizi böyle bir milletle 15 Temmuz gibi imtihandan geçirdiği için, bize böyle yoldaşlar nasip ettiği için hamd ediyorum. Sizleri Allah için çok seviyorum. Dik durduk, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde öyle d önemler vardır ki bunları unutmamalıyız. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının açtıkları çığır bu dönüm noktalarından biridir. Rahmetli Özal'ın ülkemize kendi deyimiyle çağ atlatmak için başlattığı hamle, aynı şekilde rahmetli Erbakan'ın, aynı şekilde rahmetli Türkeş'in attıkları adımlar bizim de izini sürdürdüğümüz adımlardır.

'15 TEMMUZ'UN SEBEBİ MİLLETİN ÇIKARLARI DEĞİLDİ'

Gezi olaylarının asıl sebebi asla ağaç sevgisi değildi. 17-25 Aralık operasyonlarının amacı asla hukuk ve adalet arayışı değildi. Çukur eylemlerinin amacı hak talebi değildi. 15 Temmuz'un sebebi ülkenin ve milletin çıkarları değildi. Finans saldırılarının sebebi asla faiz ve kur sebebi değildi. Uzun süredir maruz kaldığımız yaptırım ve baskıların sebebi asla demokrasimizi koruma gayesi değildi. Tahammül edilemeyen Türkiye'nin kendi hedeflerine odaklanması. Tahammül edilemeyen Türkiye'nin ayağına vurulan prangalardan kurutlarak kendi yolunda ilerlemesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Milletimiz destan yazdı, sinsi oyun yerle yeksan oldu

GENÇLERE KYK MÜJDESİ

Yerli ve milli olmayanlardan bu ülkeye hayır gelmeyeceğini en iyi milletimiz bilir. Bunları söylerken hakikatlere de gözümüzü kapamıyoruz. Yaşanan küresel kriz bizi de etkiliyor. Ama şundan emin olunuz ki; omuzlarımıza binen hiçbir yük kalıcı değildir.

Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlere KYK bursları üzerinden faiz bindiriyormuşuz diyor. Ya bir kere faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk Kabine Toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta daha da ileri gidiyorum, enflasyona da kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz. Kabine Toplantısı'ndan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz.

"CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAK"

Allah'ın izniyle 2053 vizyonumuzu da hayata geçireceğiz. Çünkü biz Türkiye'yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Biz kadim bir davanın hizmetkarıyız. Gerektiğinde 7 düvele meydan okuyarak, gerektiğinde mayınlı yollardan geçerek, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak, ülke ve millet olarak bize, büyük fedakarlıklarla geldiğimiz bu noktadan geri dönüş yoktur.

Şimdi önümüzdeki yıl malum seçimler var. Çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz. Kapı kapı dolaşmaya varız dimi? Cumhur İttifakı'nın inşallah bu seçimlerden zaferle çıkacağına ben inanıyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...