Tgrt Haber
10 Aralık 2014 15:12

Çürüğe çıkanlar da bedelliden yararlanabilecek

TBMM Genel Kurulu'nda yaklaşık 700 bin kişiye yararlanma hakkı getiren bedelli askerlik düzenlemesi kabul edilerek yasalaştı.

Çürüğe çıkanlar da bedelliden yararlanabilecek
bedelli askerlik,çürük olanlar,meclis,tbmm genel kurulu,

Son dakika önergesiyle sağlık sebebiyle çürüğe çıkanlara bedelliden yararlanma hakkı getirildi. Yasaya göre 2 ay içinde askerlik şubelerine başvuran 1 Ocak 1988 ve daha öncesinde doğanlar 18 bin TL ödemeleri halinde bedelli düzenlemesinden yararlanacak.
Genel Kurul'da bedelli askerlik düzenlemesini içeren yasa teklifinin ilk maddesi olan bedelli askerlik düzenlemesi kabul edildi. HDP düzenlemeye muhalefet ederken, CHP ise fakirlere de bedelli askerlik hakkından yararlandırılması talebinde bulundu.Profesyonel askerliğe geçişin şu anda düşünülmediğini ancak gelecekte zorunlu olarak bu uygulamaya gidileceğini belirten Yılmaz, öğrenci ve genç nufus artışının azaldığına dikkat çekti.
Ak Parti son dakika önergesi vererek sağlık nedeniyle çürüğe çıkarak askerlik hizmetini yapamayanlara da bedelliden yararlanma hakkı getirildi. Görüşmelerin ardından bedelli askerliğe ilişkin teklifin 1. maddesi kabul edildi. Buna göre, her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 1 Ocak 1988 ve öncesinde doğanlar bedelli askerlikten yararlanabilecek.
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklerine başvuranlar, 18 bin Türk Lirası ödeme yapacak. Bedelli paraları Savunma Sanayi Destekleme Fonu'nda toplanacak ve TSK'nın modernizasyonu için harcanacak. Düzenlemeden bakaya ve yoklama kaçakları yararlanacak ancak firariler yararlanamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...