Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 21:49 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 22:21

Denize kıyısı bile olmayan şehrimizde yüzmek yasaklandı

Türkiye genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle vatandaşlar kendini suya atarak serinliyor. Ancak yaşanan boğulma vakalarına karşı da önlemler alınıyor. Hatta denize kıyısı bile olmayan ilimizde valilik kararıyla yüzmek yasaklandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Denize kıyısı bile olmayan şehrimizde yüzmek yasaklandı
Sivas,yüzme,yasak

Türkiye'nin büyük bölümü yaz sıcaklarının etkisi altında. Bunaltıcı boyutlara varan sıcaklığın etkili olduğu illerden birisi de Sivas. Kentte termometreler bugün 40 dereceye kadar çıktı. Kavurucu sıcaktan bulanan vatandaşlar gölgelik alanlara akın etti. Çocuklar ise serinlemek için süs havuzlarına girdi.

VALİLİK YÜZMEYİ YASAKLADI

Sıcakların artması ile birlikte Sivas Valiliğinden bir açıklama geldi. Sivas Valiliğinden boğulma vakalarını önüne geçmek için yapılan açıklamada, İl sınırları içinde yer alan; Göl, gölet, baraj, sulama kanalı, akarsu, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, kum ocağı sahalarında biriken göletler, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı ve benzeri alanlarda suya girilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Denize kıyısı bile olmayan şehrimizde yüzmek yasaklandı

SUYA GİRİP BALIK AVLAMAK DA YASAK

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, balıkçı çizmeleri ile suya girilerek balık avlanmasının yasaklandığı belirtilerek, “Tam boy ve yarım boy balıkçı çizmeleri ile Kızılırmak, baraj, gölet gibi sulara girilmesi, çizmelerin yanından su dolarak boğulma vakalarına neden olduğundan, balıkçı çizmeleri ile suya girilerek balık avlanması yasaklanmıştır. Bu emir sorumluluk alanı içerisinde kolluk kuvvetlerince yerine getirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

UYMAYANLARA CEZA

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi, “Valilik Makamının bu kararına uymayanlar hakkında, eylemleri ayrı bir suç teşkil etmedikleri takdirde, 5442 sayılı İl İdaresi kanunu 66.Maddesi "İl Genel Kurulu veya İdari Kuralları yahut en büyük mülki amir tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulden tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32'nci hükmü uyarınca cezalandırılır " hükmü uyarınca işlem yapılacaktır” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...