Tgrt Haber
02 Ekim 2023 14:38 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 15:31

Fıstık gibi ceza! Görüntüler tepki çekmişti... Depoya girdi, yüzdü, tükürdü, yakalandı

Siirt'te "yeşil altın" olarak bilinen fıstığın depolandığı yere girip, yüzen ve kabukları tüküren şüpheli gözaltına alındı. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, görüntülerin kaydedildiği deponun sahibine idari para cezası uygulanırken fıstıklara el konuldu.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
,,fıstık

Siirt'te fıstık deposuna girip yüzen ve o anları sosyal medya hesabından paylaşan şahıs tepki çeken görüntüler üzerine sosyal medya hesabını kapattı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkarması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde görüntülerde yer alanların R.B. ve M.R.S. olduğu tespit edildi. R.B. jandarma ekiplerince yakalanırken M.R.S'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kolluk kuvvetlerine gerekli bilgilendirmenin yapıldığı ve görüntülerdeki şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, depo sahibi diğer zanlının yakalanması için de kolluk kuvvetlerince başlatılan çalışmaların devam ettiğine dikkat çekildi.

Siirt'in Merkez Akyamaç Köyü'nde olduğu belirlenen depoda, Cumhuriyet Savcılığının izniyle arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Depodaki yaklaşık 2 ton fıstığa yasal süreç ve teknik çalışmalar sonuçlanıncaya kadar el konulmuştur. Görüntüler tepki çekmişti... Depoya girdi, yüzdü, tükürdü, yakalandı

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, halk sağlığını riske atanlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...