Tgrt Haber

Deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji uzmanından buzlanma ve don uyarısı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 Şubat 2023 09:35 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 12:56
Deprem,hava durumu,Meteoroloji

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları hız kesmiyor. Ancak mevsim normallerinin altında seyreden hava şartları kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Bölgede sıcaklıklar geceleri eksi 11 derecelere kadar iniyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Türkiye’yi derinden sarstı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken yurt genelinde de yardım seferberliği devam ediyor. Hem kurtarılmayı bekleyenler hem de enkazdan çıkarılan vatandaşlarla birlikte çalışmalara katılan görevliler için hava sıcaklığı büyük önem taşıyor. TGRT Haber muhabiri Engin Yağcı, hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik’e deprem bölgesindeki hava durumunu sordu. 

DEPREM BÖLGESİ SIFIRIN ALTINDA 

Cengiz Çelik, deprem bölgesindeki hava durumunu şöyle açıkladı: “Soğuk hava hem arama kurtarma ekipleri hem bölgede kurtulan vatandaşlarımızı olumsuz etkilemekte. Ayrıca o bölgede sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Kahramanmaraş’ta sıfırın altında 4 derece. Çevredeki en soğuk il Malatya, bu gece sıcaklık sıfırın altında - 11 derece. Gece sıcaklığı Adıyaman -3, Hatay -1, Gaziantep -2, Osmaniye -3 derece. Sadece Adana’da +1 derecelik bu gece en düşük sıcaklık var. Onun dışında deprem bölgesinin tamamında sıfırın altında sıcaklıklar var.” 

GECENİN SOĞUĞU GÜNDÜZÜ ETKİLİYOR 

“Olumsuz hava koşulları deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerini de doğrudan etkiliyor. Yağış bölgeyi terk etti ancak sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek” diyen Çelik, geceleri yaşanan soğuk havanın gündüz de etkisini sürdürdüğüne dikkat çekerek “Gündüz sıcaklıkları da genellikle sıfır derece civarında seyrediyor ve bu sıcaklıkların önümüzdeki 1 hafta boyunca da etkili olmasını bekliyoruz deprem bölgesi genelinde” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan depremzedelere ve kurtarma ekiplerine yardımcı olmak amacıyla Deprem Bölgesindeki İllere Ait Hava Tahminleri özel olarak hazırlanan afet.mgm.gov.tr adresinde hizmete sunuldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...