Tgrt Haber

Depremden sağ çıkanlar dehşet dolu o anları anlattı: Tek hatırladığım binanın çökmesi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2023 19:13 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 19:26
Kahramanmaraş,Deprem,Hatay,Diyarbakır,Deprem bölgesi,Son dakika

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremler Türkiye'yi hüzne boğdu. Depremden sağ kurtulan vatandaşlar yaşadıkları dehşeti anlattı. Enkazdan 6 saat sonra çıkarılan Gülşen Figen, "Deprem esnasında tek hatırladığım binanın çökmesi oldu" dedi .

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi hüzne boğdu. binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra en fazla yıkımın görüldüğü Hatay'a gitti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini aktardı.

Herkes bölgeden gelecek olan umutlu haberleri beklerken depremden kurtulan vatandaşlar yaşadıkları dehşeti anlattı.  Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden 38 yaşındaki Gülşen Figen, deprem sonucu çöken Hisami Apartmanı'ndan 6 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Figen, korku dolu anları anlattı.

"ABİM HALA ENKAZ ALTINDA"

Gece yarısı yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremde evde 5 kişi bulunduklarını ifade eden Figen, “Hisami Apartmanı'nda oturuyorum. Gece yarısı büyük bir sarsıntıyla uyandım. O sırada yeğenim deprem oluyor, dedi. Önce bunu algılayamadım, sonra kapıya doğru koşunca annem de deprem oluyor, dedi. Yeğenim de annemi o sırada çekti. Deprem esnasında tek hatırladığım binanın çökmesi oldu. Gözlerimi açtım kendimi taşlardan oluşan bir daire içerisinde olduğumu gördüm. Enkazdan 6 saat sonra çıkarıldım. Deprem gecesi evde 5 kişi kalıyorduk. Bir odada 4 kişi, abim ise diğer odada kalıyordu. Abim hala enkaz altında. 4’ümüz kurtarıldık, abim kaldı. Enkaz altından ilk önce yeğenimi, sonra annemi, ondan sonra da beni ve kardeşimi çıkardılar. Ayağım ile boynum kırılmış” dedi.

Depremden sağ çıkanlar dehşet dolu o anları anlattı: Tek hatırladığım binanın çökmesi

"ANNEM İLE KIZ KARDEŞİMİ KAYBETTİM"

10 ili etkileyen deprem esnasında Adıyaman’da bulunan Vedat Gülmez, enkaz altından yaralı olarak çıkarılan babası ve kız kardeşini Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdiklerini söyledi. Gülmez, “Adıyaman’dan Diyarbakır’a geliyoruz. Annem ile kız kardeşimi Adıyaman’da kaybettim. Babamı ve kız kardeşimi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdik. Sağ olsun buradaki doktor arkadaşlar bizlere çok yardımcı oldu. Allah onlardan razı olsun. Benim kaldığım ev yıkılmadı. Ben sağ kaldığım için babam ve kardeşimi kendi evlerinden çıkarmak için yardıma gittik. Babam onların kaldığı bina yerle bir oldu” ifadelerinde bulundu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...