Tgrt Haber
23 Mart 2023 09:28 - Güncelleme : 23 Mart 2023 10:21

Depremden sonra evini terk etti, döndüğünde başkasına kiraya verildiğini gördü

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Adana'da felaketin ardından evini terk eden bir kişi, geri döndüğünde hayatının şokunu yaşadı. Evinin başkasına kiraya verildiğini öğrenen adam, 210 gram altınının da çalındığını görünce polise şikayette bulundu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Deprem,Kahramanmaraş,Adana,Kiralık ev,Ev sahibi,Hırsız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkilieyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adana'daki evini terk eden 51 yaşındaki Ozan Hansoylu, döndüğünde hayatının şokunu yaşadı.15 Mart günü Adana’ya tekrar dönen Hansoylu, evine girmek istediğinde kilitlediği kapıyı bir türlü açamadı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, kapıyı açamayan Hansoylu, bir çilingir çağırıp eve girdiğinde kendi eşyalarının olmadığını ve başkasının evde oturduğunu gördü. Bu durum karşısında şok olan Hansoylu, evde oturan kişiyle irtibata geçti.

60 BİN LİRAYA BAŞKASINA KİRALANMIŞ

Evdeki kişi evi emlakçıdan 60 bin liraya kiraladığını söyledi. Hansoylu evi kiralayana tapusunu gösterip evi kiraya vermediğini, kendisinin oturduğunu belirtti. Evi kiralayan adam bu bilgi üzerine hemen evden çıktı.

EŞYALARI VE ALTINLARINDAN İZ YOK

Hansoylu ile polise giderek evinin izinsiz olarak emlakçı tarafından kiraya verildiğini, içinde bulunan eşyalarının ve 210 gram altınının da olmadığını söyleyerek şikayetçi oldu. Kilidi değiştiren Hansoylu, evden yine ayrıldı.

ÜÇÜNCÜ KEZ EVİNE GİREMEDİ

Hansoylu bir süre sonra evine tekrar geldiğinde yine kilit değiştirildiği için içeri giremedi. Polis giderek yine şikayetçi olup kilit değiştirdi. Hansoylu bir süre sonra 3. kez evine geldiğinde kapının kilidinin yine değiştirildiğini görünce bu kez direkt savcılığa giderek şikayetçi oldu. Evine 3. kez çilingirle girdi. Bu arada emlakçı İ.A. gözaltına alındı.

Depremden sonra evini terk etti, döndüğünde başkasına kiraya verildiğini gördü

"BU NASIL OLABİLİYOR"

Hansoylu, deprem nedeniyle terk ettiği ve yaklaşık 1.5 ay gelmediği evinin bir emlakçı tarafından kendi izni olmadan kiraya verildiğini belirterek, “Ben evimin kapı kilidini 3 kez değiştirip çilingir ile girmek zorunda kaldım. Eve geldim evde kiracı var şok oldum. Evdeki eşyalarım ve 210 gram altınım yok. Bu nasıl olabiliyor. Bu adamlar şehrin merkezinde böyle bir şeyi ne nasıl yapıyor? Şahıstan şikayetçi oldum en sonunda gözaltına alındı. Ancak benim altınım ve eşyalarım yok” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...