Tgrt Haber
15 Şubat 2023 00:01 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 00:19

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 198 ve 202 saat sonrası umutlandıran haberler geldi. Ekipler, Hatay'ın Antakya ilçesindeki çalışmalarını sürdürürken umut dolu haberler peş peşe geldi. Adıyaman'da arama-kurtarma ekipleri, 77 yaşındaki Fatma Güngör'ü enkazdan sağ olarak çıkardı. Güngör'ün ambulansa bindirildikten sonra kurtarma ekibinin sevinci ise görülmeye değer...

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
deprem,Hatay,Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından binlerce bina yıkıldı. Enkazlarda kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin bölgedeki seferberliği sürüyor. Zamanla yarışan ekipler depremin 9'uncu gününde umutlandıran sesler aldı. 

FATMA TEYZEYİ KURTARAN EKİPLERİN SEVİNCİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da arama-kurtarma ekipleri, 77 yaşındaki Fatma Güngör'ü enkazdan sağ olarak çıkardı. Güngör'ün ambulansa bindirildikten sonra kurtarma ekibinin sevinci ise görülmeye değer...

ENKAZDAN KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK ÇIKTI

Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Cebrail Mahallesi’nde Murat Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uzun süren çalışmaların ardından enkaz altında olan yabancı uyruklu karı koca enkazdan sağ kurtarıldı.

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

Domuz damı sistemi sayesinde ekipler rahat bir şekilde girip rahat hareket etti. Enkaz altındakilere ilk müdahaleyi 112 Acil Yardım ekipleri yaptı. Ardından Faez Ghanam ve eşi Fatma isimli 2 kişi sağlıklı bir biçimde kurtarıldı. Enkazdan çıkan karı koca, sedyeyle ambulansa götürülürken parmaklarıyla gök kubbeyi işaret etti. Kelime-i şehadet getiren Fatma, sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye götürüldü.

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

206. SAATTE BİR UMUT DAHA

Kahramanmaraş'ta İsabey Apartmanı'ndan 35 yaşındaki Ayşegül Bayır sağ olarak çıkarıldı. 206 saatin ardından gelen iyi haber, enkaz başında yakınlarını bekleyenlere umut oldu. 

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

HATAY'DAKİ BURÇAK APARTMANI'NDAN İYİ HABER

Hatay, Burçak Apartmanı'nın enkazından 40 yaşlarında Suriyeli Dima Dabul isimli kadın,AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. 204. saatte enkazdan çıkarılan kadına ilk müdahaleyi UMKE ekipleri yaptı.

203. SAATİN ARDINDAN BİR ÇİFTE MUTLULUK DAHA

Kahramanmaraş'ta 203'üncü saatin inanılmazları, depremde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın en dibinden sağ çıkmayı başaran Hidayet ve Muharrem Polat çifti oldu. Karaman Mahallesi'ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı'nda çalışma yaptıkları sırada, kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı. Çalışmalarını hızlandıran BAKUT ekipleri, 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi.

Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler, 24 yaşındaki Hidayet Polat isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen 32 yaşındaki Muharrem Polat203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı-koca şükredip, arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

EMİNE AKGÜL ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

Depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay'da yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde 202 saat sonra umutları yeşerten bir kurtuluş hikayesi daha geldi. Antakya'da depremin yıktığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir enkazdan 26 yaşındaki Emine Akgül isimli vatandaş sağ olarak çıkartıldı. Depremin 9'uncu gününde çıkartılan genç kadın ilk müdahalenin ardından ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edildi.

"KEPÇECİ FARK ETTİ"

911 Arama Kurtarma ekibi başkanı Mustafa Gürsoy, “Kepçeci kardeşimiz durumu fark edince ekiplere haber verdi. Etraftaki herkes de yardımcı oldu, sağ olsunlar hep birlikte enkaz altında kalan kızımızı sedyeye koyduk. Sedyeye koyarken hissettik, ayakları soğuktu. Soğumaya başlamıştı ama bilinci yerindeydi. Allah’a şükürler olsun. Böyle şeyler bizim umudumuz oluyor” dedi. 911 ekibi üyesi Zişan Köşe ise yaşananları anlatarak, “Bize ihbar geldiği andan itibaren ekip olarak intikal ettik. Gerekli çalışmaları diğer ekiplerle koordine olarak vatandaşımızı canlı bir şekilde sağ salim çıkardık” diye konuştu.

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

2 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Muhammet Enes Yeninar ve 20 yaşındaki abisi Abdülbaki enkazdan çıkartıldı. İlk müdahalenin ardından enkazdan kurtarılan vatandaşlar ambulansa bindirildi. Muhammed Enes yanında ağabeyi 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki ile konuştuklarını daha büyük ağabeyinden ilk günlerde ses aldığını söyledi. Zamanla yarış sonrası 4-5 saatlik çalışma ile önce Muhammed Enes ardından da ağabeyi Abdülbaki Yeninar enkazdan şuuru açık olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın enkazından 198 saat sonra çıkartılan iki kardeş yaşadıklarını anlattı. Kardeşinin vücut geliştirmek için aldığı protein ile idare ettiklerini belirten Abdülbaki Yeninar, “Kurtarılacağımı biliyordum. Enkaz altındayken hava geliyordu. Kardeşimin protein tozlarını içtik” dedi.

Görevliler 198. saatte 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'i kurtardı. Arama kurtarma ekip görevlilerinden biri Muhammed'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Depremin 9. gününde yeniden gün ışığına kavuşanlar: Gözler gelecek umutlu haberlerde

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...