Tgrt Haber
12 Kasım 2021 08:01

Dev köprü 18 Mart’ta açılıyor! Son kaynağı Erdoğan yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü inceleyecek. Araç geçiş yolunu tamamlayacak son iki tabliye blokunun montajını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Dev köprü 18 Mart’ta açılıyor! Son kaynağı Erdoğan yapacak
1915 çanakkale köprüsü,,erdoğan,

Bir süredir şehir gezilerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıradaki durağı ise Çanakkale olacak. Yarın kentte yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Troya Müzesinde Ezineli Yahya Çavuş filminin galasına katılması bekleniyor. Ayrıca Erdoğan, gençlerle de bir araya gelecek.

TEMELİ ERDOĞAN ATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın ayrıca 18 Mart 2017’de temelini attığı ve 18 Mart 2022’de hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki çalışmaları da inceleyecek.

Dev köprü 18 Mart’ta açılıyor! Son kaynağı Erdoğan yapacak

SON KAYNAĞI ERDOĞAN YAPACAK

Kulelerinin tamamlanmasının ardından ana halatların montajı da yapılan köprünün son olarak araç geçiş yolu için tabliye bloklarının montajına başlandı. Araç geçiş yolu 87 tabliye blokundan oluşuyor ve 81’inin montajı geçtiğimiz ay tamamlandı. Bu inceleme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın araç geçiş yolunun son iki tabliye blokunun montajını yapacağı aktarılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü cumhuriyetin 100’ncü yılını simgeleyen, 2023 metrelik orta açıklığıyla da ‘dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...