Tgrt Haber
18 Ekim 2022 16:13 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 17:29

Son dakika! CHP, 'dezenformasyon yasası'ndaki 29'uncu maddenin iptali için AYM'ye başvurdu

Son dakika haberi: CHP, sosyal medya düzenlemesinin 29. maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Son dakika! CHP, 'dezenformasyon yasası'ndaki 29'uncu maddenin iptali için AYM'ye başvurdu
dezenformasyon yasası,CHP,AYM

CHP, kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen "Dezenformasyonla Mücadele Yasası"nın 29'uncu maddesinin yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

TBBM’den geçtiğimiz günlerde kabul edilen ‘Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi’ olarak da bilinen "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun," Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasayla, internet haber siteleri de basın kanunu kapsamına alındı.

Kanuna göre yalan haber ile halk arasında korku ve endişe oluşturan kişiler hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile yargılanabilecek. Bu ceza, kişinin kimliğini gizlemesi veya bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde suçu işlemesi halinde yarı oranla artırılacak.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi"ne tepki göstererek bugün 29. maddenin yürütmesini durdurmak için Yüksek Mahkeme'ye gideceklerini açıkladı. 

CHP, "Dezenformasyon Yasası"nın 29. maddenin yürütmesini durdurmak için AYM'ye başvurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gökhan 18 Ekim 2022 17:36

1996 ile 2000 yılları arası 4 sene 5 gün iş birgün okul sabah sekiz akşam belli değil yatsı kadar çalıştım nasıl sigorta girişi sayılmaz ben bunu anlamış değilim bu avukat doktorlara oluyoda doğum borçlanması oluyoda biz ikinci sınıf vatandaş mıyız bu sorun çözülmelibizi bizi kendinizin yerine koyun öyle değerlendirin

Cemal Süreyya 18 Ekim 2022 16:31

Halka yalan söylemek halkı aldatmak kolay olsun yasa olmasın kanun olmasın İstiyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...