Tgrt Haber
13 Mart 2019 21:36

Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin Türkiye raporuna tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun tavsiye kararı niteliğindeki 2018 Türkiye Raporu'nun kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin Türkiye raporuna tepki
avrupa parlamentosu,ap,türkiye,avrupa birliği,ab,dışişleri bakanlığı

Avrupa Parlamentosu’nun, tavsiye kararı niteliğindeki 2018 Türkiye Raporu, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı, söz konusu tavsiye kararın, Türkiye için hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu tarafından benimsenen tek taraflı ve objektiflikten uzak tutuma, tarafımızca herhangi bir değer atfedilmesi mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca oylamada verilen aleyhte ve çekimser oyların oranının yüksekliğine dikkat çekildi.

Bu durumun söz konusu kararının, 751 üyeli AP içinde de sağlam bir zemin bulmadığını gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Parlamentosu’ndan, Türkiye aleyhinde tutum benimsemekten ziyade, vize serbestisi ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gibi hedeflerde yapıcı ve teşvik edici rol üstlenmesinin beklendiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...