Tgrt Haber

Dışişleri'nden Kosova'daki saldırıya kınama: Diyaloğu destekleyeceğiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2023 18:35 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 19:44
Dışişleri'nden Kosova'daki saldırıya kınama: Diyaloğu destekleyeceğiz 
Kosova,Duşişleri,saldırı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın kuzeyinde meydana gelen ve bir Kosovalı polisin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz. Kosova’da ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu diyaloktur. Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kosova'da bir polis memurunun hayatını kaybetmesine yol açan saldırıya ilişkin gazetecilerden gelen soruyu cevapladı. 

Bakanlık Sözcüsü Bilgiç saldırıyı kınarken, "Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Zveçan belediyesine bağlı Banjska köyünde bu sabah (24 Eylül) meydana gelen ve Kosovalı bir polis memurunun hayatını kaybetmesine, Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Priştine Büyükelçiliğimizce de saldırıyı kınayan bir açıklama yapılmıştır

"TEK YOL DİYALOG" 

Bölgede gerginliğin azalmasını ve tırmanmanın önlenmesini teminen tüm tarafların itidalli davranması ve şiddetten kaçınması zorunluluk arzetmektedir. Kosova'da ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu diyalogtur. Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kosova saldırı

NE OLMUŞTU? 

Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Kuzey Mitrovica'da yolu kapatan silahlı Sırpların polise ateş açması sonucu bir polis hayatını kaybederken bir polis yaralndı. 

Kosova polisinden yapılan açıklamada, silahlı bir grup Sırp'ın, Kuzey Mitrovica yakınında bulunan Bajnske köyü girişindeki köprünün üzerine iki adet plakasız kamyon yerleştirilerek köy yolunu kapattığı açıklandı. 

Açıklamada, ihbar üzerine olay yerine giden polislere silahlı Sırplar tarafından ateş açılması nedeniyle çatışma çıktığı ifade edilirken, "El bombaları da dahil olmak üzere çeşitli ateşli silahlarla polislere ateş açıldı, açılan ateş sonucu iki polis memuru vuruldu" denildi. 

SINIR GEÇİŞ NOKTASI KAPATILDI 

Olayın ardından, bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, Kosova ile Sırbistan arasındaki Brnjak sınır geçiş noktası da kapatıldı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...