Tgrt Haber

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA-TGRT Haber
07 Ağustos 2022 13:48 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 17:21
DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı
DP,Milletvekili,Latif Şimşek,Cemal Enginyurt

Gazeteci Latif Şimşek'in bir televizyon programında kendisini dövdüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma başlatıldı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında canlı yayında büyük bir tartışma yaşandı Latif Şimşek’in “Bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini, istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsin” sözlerine sinirlenen Enginyurt, “Polis de bizim, devlet de bizim” şeklinde cevap verdi.

Şimşek’in Enginyurt’a yönelik sözleri devam edince ortalık bir anda karıştı. Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek’in üzerine yürüdü. Yaşanan gerilim sonrası sunucu ve diğer konuklar hemen ikilinin yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Canlı yayın tam o sırada kesilirken yayıncı kuruluşun servis ettiği görüntüler de ise Enginyurt'un Şimşek'in üzerine yürüdüğü ve Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen bir kişinin de Şimşek'i darp ettiği anlar saniye saniye kameralara yansıdı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay sonrası gazeteci Latif Şimşek televizyon programında kendisini dövdüğü gerekçesiyle DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında bir televizyon kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

KORUMASI OLDUĞU İDDİA EDİLEN ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZLATI KARARI

Çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i dövdüğü olayla ilgili Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı, şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi.

Kaynak: AA-TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...