Tgrt Haber
08 Ekim 2023 09:29 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 11:13

Dualar edildi, gösteriler yapıldı! Türkiye ve Müslüman ülkelerden Filistin'e destek

İstanbul, Sakarya, Batman, Diyarbakır, Konya ve Rize’de Filistin’e destek gösterisi yapıldı. Camilerde Filistin için dua edildi. Müslüman ülkelerde de Filistin’e destek gösterisi yapıldı. Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen gösterilerde toplanan kalabalık Filistin halkı ile dayanışma ve Fas-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin durdurulması çağrısı yaptı. Lübnan ise İsrail'e roketli saldırı düzenledi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
filistin,israil

Türkiye ve Müslüman ülkeler, zirveye tırmanan İsrail-Filistin geriliminde Filistinliler için destek gösterileri yapıp, dua etti. İstanbul Fatih’te yüzlerce kişi Filistin'e destek için bir araya geldi. Fatih Camii’nde akşam saatlerinde yüzlerce kişi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ‘Fetih Yürüyüşü ’ne katıldı. Filistin'e destek vermek için bir araya gelen topluluk, sloganlar atarak Fatih Anıt Parkı’na doğru yürüyüş yaptı.

“MÜJDEYİ FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ BİZLERE VERDİ”

Programda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Bugün elhamdülillah, sabah uyandığımızda fethin kapılarının açıldığının müjdesini Filistinli kardeşlerimiz bizlere vermiş oldular. Hem şehitler ile Filistin toprakları bugün sulandı, öbür taraftan da Siyonist İsrail’in aşılmaz denilen, girilemez denilen, yıkılamaz denilen, istihbaratımız güçlü denilen yapılarına Allah-u Ekber nidaları ile kardeşlerimiz öyle bir girdiler ki hamdolsun kalelerini başlarına yıkmış oldular. Biz Müslüman’ız. Bizi yaratan, bizi yaşatan Allah’a iman ediyoruz. O açıdan yıllardır hapsedilen, yıllardır hiçbir şeyin sokulmadığı, ablukaya sokulan Gazze’den aynı ebabil kuşları gibi, kardeşlerimiz o imkansızlığın içerisinde kendi yaptıkları paraşütlerle, ellerindeki dar imkanlarla Gazze semalarından zalim Siyonistlerin gasp ettiği Filistin topraklarına girmiş oldular. Öyle bir zafer kokusu geliyor ki” dedi.

SAKARYA’DA SABAH NAMAZI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Sakarya'da sivil toplum kuruluşları, Filistinlilere destek amacıyla sabah namazında bir araya gelerek dua etti. Sakarya Milli İrade Platformu, Adapazarı ilçesindeki tarihi Orhan Gazi Camisi'nde Filistin için sabah namazı programı düzenledi. Filistinlilere destek olmak için erken saatlerde camiyi dolduranlar, Kur'an-ı Kerim dinledikten sonra hep birlikte sabah namazını eda etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık, daha sonra Filistinliler ve tüm Müslümanlar için dua etti. İlk kıblegahları Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların sona ermesini isteyen Aşık, "Zalimlerin, küffarın zulmünü kendi başlarına çevir Allah'ım. Küffarı kendi içinde birbirine düşür, onları kahr-ı perişan eyle ya Rabb'im." ifadelerini kullandı. "Kudüs'ü de Mescid-i Aksa'yı da zulüm yeri haline getirdiler." diyen Aşık, Müslümanların İsrail'e karşı birlik olması gerektiğini söyledi. Programa bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı.

Camilerde Filistin için dua edildi.

BATMAN’DA FİLİSTİN'E DESTEK AÇIKLAMASI

Batman’da Filistin'e destek için basın açıklaması gerçekleştirildi. Filistin'e destek amacıyla HÜDA PAR tarafından İl Başkanlığı Binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın” dedi.

Grup basın açıklamasından sonra dağıldı.

DİYARBAKIR'DA FİLİSTİNLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Diyarbakır'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Gençlik Kolları öncülüğünde bir araya gelen partililer ile vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla etkinlik düzenledi. Merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kudüs’e destek olarak "Filistin özgür olmalı, işgal suçtur", "Yahudiler akılsız siyonistleri durdurmalı yoksa sonlarını getirecek" ile "Kudüs şereftir izzettir" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık Filistin ve Kudüs'e destek sloganları attı. Programda konuşan Diyarbakır HÜDA-PAR İl Başkanı Vedat Turgut, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yürüttüğü "Aksa Tufanı" adlı operasyonunu desteklediklerini söyledi. Filistin halkının kendi topraklarını savunduklarını belirten Turgut, konuşmasına şöyle devam etti: “Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.”

KONYA’DA FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA TOPLANDILAR

Konya'da sivil toplum kuruluşları (STK), Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenlendi. STK'ler öncülüğünde Kapu Camisi'nin önünde ellerinde Filistin bayrağıyla toplananlar, Filistin'e destek çağrısı yaptı.

Sabah ve yatsı namazlarında Filistin için programlar düzenlendi.

RİZE’DE YATSI NAMAZI PROGRAMI

Rize'de yatsı namazı sonrası meydanda toplanan kalabalık, Filistin'in İsrail'e karşı başlatmış olduğu operasyona destek verdi. Şeyh Camii'nde kılınan yatsı namazının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, Filistinli direniş örgütü Hamas'ın, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli operasyonuna destek verdi.

FAS’TA FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ

Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen gösterilerde toplanan kalabalık Filistin halkı ile dayanışma ve Fas-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin durdurulması çağrısı yaptı. Fas’ın başkenti Rabat’ta “Filistin-Fas Ulusal Çalışma Derneği”nin çağrısı ile yüzlerce Faslı parlamento önünde toplandı. Aileleri ile gelen Faslılar “Aksa Tufanı” operasyonunu destekleyip, İsrail aleyhine sloganlar attı. Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu beyan eden topluluk, Fas’ın İsrail ile ilişkilerinin durdurulmasını ve Fas ile İsrail arasında 2020'de imzalanan normalleşme anlaşmasının iptalini istedi. Atılan sloganlar ve açılan dövizlerde normalleşme sürecinin iptali üzerinde durulurken, normalleşmenin ihanet olduğu vurgulandı. Filistin-Fas Ulusal Çalışma Derneği adına konuşan Aziz Hanevi, Filistin direnişinin meşru olduğunu, İsrail ile normalleşmenin ihanet olduğunu söyledi. “Aksa Tufanı”nın meşru direnişin önemli bir halkası olduğunu ifade etti. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteriye, Fas Adalet ve Islah Hareketi eski Başkanı Abdurrahim Şeyhi de katıldı.

LÜBNAN'DAN ROKETLİ SALDIRI

Gazze'ye savaş ilan eden ve bombardımana başlayan İsrail'e Lübnan'dan roketli saldırı düzenlendi. İsrail ordusu, can ya da mal kaybı olmadığını açıkladı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...